avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vreau si eu sa mansardez
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vreau si eu sa mansardez

Buna seara,
Cum toti vecinii mei isi fac de cap as dori si eu sa mansardez(am firma de constructii) .Am batut azi pe la vecini am fost pe la asociatia si domnul administrator mi-a zis ca trebuie sa fie absolut deacord toti vecinii, cea ce e cam greu.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:07, 2 Martie 2016
Pentru a realiza o astfel de lucrare ar fi bine sa va adresati asociatiei de proprietari.
Legea 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari
Art. 34
(1) Administrarea, întreţinerea, investiţiile şi reparaţiile asupra proprietăţii comune sunt în sarcina asociaţiei de proprietari.
(2) Asociaţia de proprietari angajează persoane fizice atestate pentru funcţia de administrator sau încheie contracte cu persoane juridice specializate şi autorizate pentru realizarea, respectiv furnizarea serviciilor necesare administrării, întreţinerii, investiţiilor şi reparaţiilor asupra proprietăţii comune.
Avand in vedere ca mansardarea reprezinta utilizarea unui spatiu parte comuna,va revine obligatia sa obtineti acordul notarial al tuturor proprietarilor care sa fie de acord sa renunte la cota lor individuala-lucru intradevar greu de obtinut
Nu este greu, ci foarte greu daca sunteti un om foarte serios si cu ganduri bune.

Mai usor se descurca cei care fac totul asa semilegal daca ma pot exprima asa. Oricum, este o lucrare de mare anvergura, sa nu credeti ca constuiti acolo un acoperis si gata. Trebuie sa cunoasteti foarte bine toate aspectele teoretice si practice ale problemei despre care discutam.
Uitati-va pe forum ce probleme au proprietarii care au achizitionat o locuintra intr-un complex rezidential, deci plecand de la un teren fara nimic pe el, pana la constructia propriu-zisa.
Toti se plang de nenumaratele abuzuri din partea dezvoltatorilor. Este bine asa?
Cand un locatar vrea sa vanda ,pretul cerut va fi mai mic ... si va cere diferenta de pret de la cei cu mansarda .
mottofreee, De unde ati scos perla aceasta?

Proprietarul daca vrea sa-si vanda proprietatea sa (aflata la un etaj inferior), o vinde si cere pretul pe care il doreste/negociaza.
Marele avantaj la blocurile mansardate, pe laga acela ca se mai construesc niste case la un pret rezonabil, este acela ca proprietarii au scapat de cheltuielile cu terasa si pericolul inundarii caselor cu apa provenita din ploi si zapezi.
Apoi, per total cheltuielile cu cota-parte indiviza vor fi mai mici datorita faptului ca cheltuielile pentru aceleasi suprafete comune vor fi impartite la mai multi proprietari.
Desigur ca pe langa avantaje vor fi si ceva dezavantaje - dar nu aceasta era intrebarea din topic.

Alte discuții în legătură

Inundatie apartament cauzata mansarda vecinului DianaMG DianaMG Buna ziua, Am achizitionat anul trecut un apartament la etajul 3/3. Deasupra apartamentului a fost construita acum 4-5 ani o mansarda. Dupa ... (vezi toată discuția)
construire acoperis bloc bisy83 bisy83 Buna ziua. La noi in bloc s-a mutat un arhitect la etajul 4 care s-a hotarat sa faca acoperis blocului si i-a convins si pe cei de la et 4.Au inceput ... (vezi toată discuția)
Acoperirea blocului cu mansarda Bozzo_NT Bozzo_NT Am mai intalnit forumuri pe care s-a discutat aceasta problema dar nu am reusit sa gasesc un raspuns precis la ceea ce ma intereseaza, motiv pentru care m-am ... (vezi toată discuția)