avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale avtiv subevaluat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

avtiv subevaluat

daca o firma X vinde o cladire , un activ al firmei aflat intr o oarecare stare de amortizare, la un pret de 100.000 lei catre actionarul unic. apoi actionarul unic vinde activul-cladire ca persoana fizica catre o alta firma Y ,la cateva zile la un pret de , sa zicem 500.000lei.poate fi considerata aceasta actiune ca evaziune fiscala pentru firma X?si daca da, se poate anula vanzarea a doua, cea dintre persoana fizica si frma Y sau doar firma X va trebui sa plateasca o amenda?
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 08:56, 26 Februarie 2016
Să nu ne mire că Fiscul cere Dosarul prețului de transfer la tranzacții intra-grup!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare activ dinamo2010 dinamo2010 daca o firma X vinde o cladire , un activ al firmei aflat intr o oarecare stare de amortizare, la un pret de 100.000 lei catre actionarul unic. apoi ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren de pe persoana fizica pe firma Constantin_Lucian Constantin_Lucian Buna ziua, Am o intrebare. As dori sa vand un teren de 1500 mp de pe persoana fizica pe firma care este tot pe numele meu si as vrea sa ca pretul sa fie de ... (vezi toată discuția)
Mostenire auto inregistrat pe firma lianeamtu61 lianeamtu61 Fiica mea este unica mostenitoare dupa tatal decedat, care a fost unic asociat al unui SRL. Cum poate mosteni un automobil cumparat in 2008, amortizat complet, ... (vezi toată discuția)