Buna Ziua,
Ma numesc Sandra si am o nelamurire privitoare la o situatie in care este implicat un copil minor.Copilul in varsta de 6 ani a ramas in custodia tatalui prin acordul comun al amandorura si eu in urma casatoriei cu un cetatean englez am plecat in Anglia.De curand am aflat ca fostul sot s-ar afla in Franta dar nu am nici o dovada certa asupra acestui lucru.Informatia poate sa fie falsa .
-Cum pot afla daca fostul sot a parasit teritoriul Romaniei?
-Avand in vedere ca detine tutela copilului si copilul sr trebui sa se afle in grija lui este normal sa i se permita sa paraseasca tara?Il pot apela in justitie pentru acest lucru?Chiar daca ar fi plecat cu un contract de munca?
-Poate scoate copilul din tara fara acordul meu?
Va multumesc anticipat
Sandra
Esti nedreapta.Poate a plecat tocmai ca sa-i asigure un trai decent.Tu contribui cu ceva la intretinerea copilului?
Da normal ca contribui...si tocmai pentru ca am contribuit destul cand el de abia trecea pe la tara sa o vada si eu ma duceam la doua saptamani ca "asa prevedea legea pentru mine" incarcata cu de toate atat pentru ea cat si pentru mama lui..ca sa imi aud vorbe ca m-am dus cu o punga de pufuleti.Si cand i-am platit eu de cateva ori drumul pana la tara sa vada fata ca el bani nu avea si ca sa nu mi-i mai dea inapoi au inventat niste convorbiri telefonice ale mele cu Bucurestiul de la ei din casa tocmai pentru ca aveau bani sa imi dea.Pentru 500.000 lei care oricum nu ii ceruse nimeni m-au sunat si mi-au spus ca vor banii pentru asa zisele convorbiri.Numai spun ce i-au bagat copilului in cap..o groaza de porcarii care nu au facut altceva decat sa o sperie si o indeparteze de mine.Am vrut sa iau copilul in vacanta in Anglia ptr cateva luni si a iesit un scandal monstru.I-au spus ca eu as mai fi avut un alt copil si pe el il iubesc mai mult ..si dupa casatoria mea cu cetateanul englez au schimbat placa spunandu-i ca as fi vandut acel copil.Care alt copil nu stiu ca eu doar unul am ..pe ea.Zici ca sunt nedreapta?Un an intreg am ajutat-o pe mama lui cum am putut(financiar vorbesc)in timp ce el pierdea vremea cu o concubina intretinand copii acesteia(2 la numar)in timp ce fata lui avea nevoie de ajutorul lui.De abia daca a vazut-o de 4 ori in anul trecut.Cand au vazut ca mi-am gasit pe cineva care sa ma respecte si sa ma iubeasca au schimbat foaia si au inceput sa se poarte urat.Si mai zici sa fiu dreapta?
Eu am intrebat daca legea te-a obligat sa-i platesti copilului o pensie alimetara lunara si daca o faci.
avand in vedere ca aici s-a ridicat o problema destul de delicata, nu are rost sa judecam pe cineva daca este drept sau nedrept. asa ca ma limitez la a-mi da parerea in ceea ce priveste problema. cred ca nu aveti motive pt a-l actiona in justitie pe tatal copilului, avand in vedere ca acest copil a ramas in grija mamei tatalui (daca am inteles bine) si tatal nu poate scoate copilul din tara fara acordul dvs.
Sa iti raspund la intrebare:
DA ii platesc pensie alimentara
Si cred ca ar fi trebuit sa ma informeze ca doreste sa paraseasca tara tocmai pentru ca copilul minor urma sa ramana cu bunica ei care are o varsta destul de inaintata.