Am un copil minor care in urma divortului a fost incredintat spre crestere si educare fostei sotii.Acesta este plecata de mai multi ani din tara,copilul ramanad in grija bunicii materne care le-a crescut de la 3 luni.In luna iulie 2012 fosta sotie a venit in tara ,s-a certat cu mama ei ,a luat legatura si cu mine ca sa ii dau semnatura sa plece cu copilul din tara,semnatura pe care am refuzat sa i-o dau.Totusi acesta a plecat cu copilul de 9 ani ,fara aprobarea mea in Italia,si-a schimbat nr. de telefon si de cateva luni nu mai stiu nimic de copil.Ce institutie din tara ar putea sa ma ajute sa dau de urma copilului si de ea ,pentru a se respecta in continuare hotararea judecatoreasca prin care am dreptul la vizita?
poliția, în urma plângerii dvs., depusă poștal - scrisoare recomandată cu Confirmare de primire ori personal la registratura instituției solicitând un număr de înregistrare.Formulați plângerea în 2 exemplare, unul pt dvs și păstrați totul.
Va trebui sa deschideti proces civil in primul rand.
Veti avea nevoie de avocat.
E posibil sa rezolvati problema cu aflarea locului unde se afla cand veti deschide procesul.
Nu este deloc simpla situatia.
Daca aveti acordat dreptul la vizita printr-o hotarare judecatoreasca, atunci puteti face o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de nerespectare a hotararilor judecatoresti.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Parasirea tari
gabi adjud
concubina mea a parasit tara cu copilul minor(2 ani) si as dorii sa stiu daca in cazul in care legea imi da dreptul la vizita si ea nu vine in tara cu copilul ... (vezi toată discuția)