avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parasirea tari
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parasirea tari

concubina mea a parasit tara cu copilul minor(2 ani) si as dorii sa stiu daca in cazul in care legea imi da dreptul la vizita si ea nu vine in tara cu copilul ce se poate intampla?pot castiga copilul in instanta?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2010
gabi adjud, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters102066 , utilizator 16:44, 13 Februarie 2010
In conditiile in care deschideti un proces si veti obtine dreptul la vizita, atunci va trebui sa vina in tara .

Daca i-a fost incredintat copilul prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, nu ami avea nevoie de acordul dvs pentru a iesi din tara cu copilul.
Nu este nevoie de acordul dvs. expres pentru a scoate din tara copilul, de vreme ce a fost incredintat mamei. In cazul in care veti obtine o hotarare judecatoreasca cu dreptul de vizitare minor , mama va fi nevoita sa se intoarca in tara . In caz contrar aveti posibilitatea de a face plangere penala pentru nerespectarea hotararii judecatoresti.
legea e obligata sami dea dreptul la vizita nui asa?ptr ca nu pot fii decazut din drepturi atat timp cat platesc o pensie alimentara
Daca solicitati in instanta drept de vizita vi se va acorda, altfel ....
Faptul ca achitati pensia alimentara este un punct castigat deci in favoarea dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot proceda? CiubotaruAna CiubotaruAna Buna ziua,am un copil in varsta de 5 ani,care poarta numele tatalui,pentru ca l-a recunoscut.Nu am fost casatoriti,si nu il intereseaza de copil,sunt ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa obtin incredintarea copilului petre liviu petre liviu sunt divortat de un an de zile copilul an varsta de 5 ani a fost ancredintat mamei care acum trei zile a parasit tara anpreuna cu copilul si concubinul ei an ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor-pensie alimentara georgescu sorin georgescu sorin Sunt pirat intr-un proces civil incredintare minor a fostei concubine si plata pensiei alimentare, fiind in stadiu de pronuntare de la data de ... (vezi toată discuția)