avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Neplata pensiei alimentare

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu sfaturi/raspunsuri pentru urmatoarea situatie:

Fostul sot nu a platit pensia alimentara fixata prin hotarare judecatoreasca acum 6 ani niciodata,desi am incercat in nenumarate randuri sa iau legatura cu el. Acum doua saptamani am facut plangere la politie pentru abandon de familie si ieri am fost sunata de cel de la politie sa ma intrebe daca el a luat legatura cu mine,pt.ca ei l-au sunat sa il cheme sa dea declaratie si i-a rugat sa il mai lase putin ca vrea sa vorbeasca cu mine si sa ajungem la o intelegere in vederea rezolvarii problemei pe cale amiabila.El nu a sunat,in shimb a trimis prin posta valoarea a doua pensii alimentare.

Ce se va intampla acum, pt. ca a platit cele doua pensii urmarirea penala nu o sa inceapa? El nu trebuie sa dea declaratie? Este legal cum au procedat cei de la politie, nu exista un termen legal in care trebuie sa dea si el declaratie? Cum procedez mai departe? Am avut prea multa rabdare si acum vreau sa duc lucrurile pana la capat.

Va multumesc anticipat pentru aceste raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:18, 26 Februarie 2016
Vorbiți cu el sa dea mai multi bani.
Depinde dacă are sau nu loc de munca pentru a fi sau nu tras la răspundere penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt o mama disperata, nu știu unde sa mai apelez ... 10000000000000 10000000000000 Buna ziua sunt o mama disperata nu știu unde sa mai apelez fiți amabili si ajutați mă cu un sfat Am fost căsătorită din cauza neînțelegerilor si a ... (vezi toată discuția)
Naplata pensie alimentara Z.A.G. Z.A.G. Buna seara. Am divortat de sotul meu de 2 ani (25.06.2009)si am facut la notar un partaj voluntar in urma caruia mi-a lasat un apartament fara pretentii ... (vezi toată discuția)
Neplata si majorarea pensiei de intretinere Valentin892017 Valentin892017 Sunt divortata din anul 2008. Fostul sot nu a platit pensia alimentara decat cateva luni.dupa divort. Anul trecut am depus plangere la parchet pentru abandon ... (vezi toată discuția)