Cum se procedeaza la ANAF? Se refera acest articol din OMFP 74/2012 , care inteleg ca este in continuare in vigoare, si la romanii cu domiciliu inregistrat in Romania deci rezidenti fiscal in Romania?
Unde si cum se informeaza despre schimbarea domiciliului sau a locuintei permanente asa cum sta in articol?
DACA NU MAI ESTI IN REGISTRUL POPULATIEI SI NU MAI AI CARTE DE IDENTITATE ci pasaport de cetatean roman cu domiciliul in strainatate, de ce te considera ANAF rezident fiscal in Romania?
Art. 15
În vederea scoaterii/menținerii din/în evidență de către autoritatea fiscală competentă,
persoana fizică rezidentă în România, respectiv persoana nerezidentă au obligația să înregistreze cu
30 de zile înaintea plecării din România, formularul prevăzut la art. 1, lit.b) la autoritatea fiscală
competentă unde a înregistrat formularul prevăzut la art. 1, lit.a), dacă persoana în cauză nu a
informat cu privire la schimbarea domiciliului/locuinței permanente .
Poate ca sunt si altii in aceasta situatie, Va multumesc.
da suntem destui in aceasta situatie, numai ca putina lume stie ca a aparut aceasta lege! as vrea si eu sa stiu ce trebuie facut...am citit undeva ca trebuie completat un chestionar si trimis la ANAF