avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA

Daca eu doresc sa cumpar marfa din Ungaria de la o firma care nu este platitor tva,si eu de asemenea nu sunt platitor tva,trebuie sa ma inregistrez in ROI?
Cel mai recent răspuns: Contabilitate Brasov , Contabil 22:06, 7 Martie 2016
Daca achizitia de MARFA este sub 10.000 de Euro (adica 34.000 lei, cursul de la data aderarii Romaniei la UE), atunci nu sunteti obligat sa va inregistrati in ROI.
Furnizorul va factura fara tva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere in roi - neplatitor de tva Contabiljunior Contabiljunior Buna ziua, Daca societatea nu este inregistrata ca platitor de TVA, dar intentoneaza sa achizitioneze din UE bunuri pentru revanzare - unde trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Import din ue i.i. neplatitoare de tva tereziareka tereziareka Buna ziua, Am facut un import de produse din UE, Ungaria, firma de la care am importat bunurile mi-a facturat cu TVA-ul din Ungaria, am un I.I. neplatitoare ... (vezi toată discuția)
Inscriere pfa in registrul operatorilor intracomunitari mire278 mire278 Sunt PFA neplatitor de TVA, impozitat in sistem real. Daca achizitionez software din UE e necesar sa ma inscriu in Registrul operatorilor intracomunitari? ... (vezi toată discuția)