avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cerere completare dispozitiv; termen si admisibilitate
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cerere completare dispozitiv; termen si admisibilitate

Buna ziua,
Poate cere paratul competarea dispozitivului unei hotarari definitive? In ce termen?
Daca e o cauza care se judeca in camera de consiliu fara citarea partilor, e admisibila cererea? Concret, ca debitor, pot formula aceasta cerere pentru hotararea de incuviintare a executarii si in ce termen? Multumesc
Cel mai recent răspuns: catinf , utilizator 17:01, 27 Februarie 2016
Nu știu exact care este situația dvs deoarece nu ați dat unele detalii importante, dar vă puteți lămuri pe deplin citind art. 442-447 cod proc civila, în special art. 444.

Termenul ptr cererea de completare a dispozitivului este același în care se poate declara apel sau recurs în cauză. Dacă este vorba de o hotărâre dată în căile extraordinare de atac sau în fond după casarea cu reținere, termenul este de 15 zile de la pronunțare.
Multumesc. E vorba de doua hotarari: una pronuntata in 2012 (actiune revocatorie act v-c), a doua o incuviintare executare silita ponuntata in 2014; in prima sunt parat, in a doua debitor
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecatorul a uitat de cheltuielile de judecata NGABI43 NGABI43 Am castigat un proces in care am cerut si cheltuieli de judecata . In decizia pronuntata , judecatorul mi-a dat castig de cauza dar nu a pomenit nimic de ... (vezi toată discuția)
Cereri de completare sau lamurire a hotararii FILIPFloriana FILIPFloriana Cum se procedează pentru a completa sau lămuri o hotărâre? Vă mulţumesc şi vă doresc Sărbători binecuvântate cu armonie, împlinire şi speranţă. (vezi toată discuția)
Pensie alimentara haiawata haiawata Buna ziua! Am divortat, iar instanta a stabilit locuinta copiilor la mine, tatal... In dispozitivul sentintei scrie doar atat: \"Obliga ... (vezi toată discuția)