avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriptie exectutare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriptie exectutare silita

Buna seara
Mai pot invoca anularea sau suspendarea executarii silite pentru un credit luat in anul 2009 si pentru care am fost executat silit abia in 2014?Mentionez ca acel credit era pe o perioada de 10 ani.Termenul de prescriptie a inceput la 3 ani d ela data cand banca avea dreptul de a declara creditul exigibil?Daca am fost executat in anul 2014 mai pot actiona acum in instanta?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:27, 27 Februarie 2016
In 2014 banca va poate executa ptr creantele restante 2011-2014, cf obligatiei dvoastra de plata stipulate in contract. Ptr contestatie, in care puteti invoca vreo prescriptie, ati avut 15 zile de la prima poprire efectiva.
Si acum nu se mai poate face nimic in acest caz?
deci sunteti in executare silita din 2014 si vreti in 2016 sa invocati prescriptia ? Nu puteti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita, sume poprite nevirate creditorului de catre executor LUCAT LUCAT Buna ziua. Am si eu urmatoarea problema.Am un credit neplatit la timp. Banca creditoare a introdus actiune la instanta, s-a emis hotarare definitiva de ... (vezi toată discuția)
Contestație la executare silită obama obama Bună ziua,am făcut contestație la executare silită la un credit făcut în 2006 din care am achitat până în 2009 rate către banca după care nu am mai ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit neplatit din 2007 radianachim radianachim in anul 2005 am incheiat un contract pentru un card de credit la eurolline in valoare de2000 ron ,din anul 2007 am intrat in inposibilitate de plata ,iar acum ... (vezi toată discuția)