avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Licitatii publice-semnare contract cand exista plangere
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Licitatii publice-semnare contract cand exista plangere

Daca : CONSILIUL NAŢIONAL DE SOLUŢIONARE A CONTESTAŢIILOR, a respins ca nefondata o contestatie la o licitatie publica,( Dispune continuarea procedurii de atribuire. ), iar mai apoi firma caruia i s-a respins contestatia, depune plangere la Curtea de Apel.
AC poate semna contractul si da drumul la executarea lucrarilor, inainte de sentinta Curtii de Apel?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 11:13, 3 Martie 2016
Decizia Consiliului de Solutionare a Contestatiilor este obligatorie pentru Autoritatea Contractanta, de fapt pentru parti.
Daca decizia CNSC este atacata in instanta, aceasta poate decide la cerere suspendarea executarii contractului, dar aceasta reprezinta o exceptie, se are in vedere in primul rand interesul public: prevenirea unei pagube iminente.
Deci atata timp cat puneti aplicare decizia CNSC sunteti in legalitate, daca nu puneti in aplicare decizia CNSC in termenele legale, acest fapt constituie contraventie.

Bafta multa


Puteti semna contractul eventual, dar nu dati ordinul de incepere a lucrarilor, nu faceti nicio plata si nu permiteti operatorului nicio cheltuiala in baza contractului.
Daca, Curtea de Apel va anula decizia CNSC si raportul procedurii, si va dispune reluarea evaluarii, veti avea un contract cu valabilitate nula, fiind incheiat in baza unui raport de atribuire anulat. Ceea ce va duce la un sir de complicatii juridice, mai ales daca s-au facut si cheltuieli in baza unui contract devenit nul..
Ultima modificare: Luni, 29 Februarie 2016
vlad nicolae, moderator
Si daca semneaza un contract? Acesta nu prevede termene si obligatii din partea tuturor? Daca instanta respinge actiunea si declara decizia CNSC legala, si deodata autoritatea este vinovata pentru intarzierea lucrarilor in mod culpabil fara nicio justificare?
Ce prevedere legala aveti in vedere cand sugerati sa semneze contractul dar sa nu dea ordin de incepere a lucrarilor?
Stiti cat poate sa dureze un proces in Romania contemporana? Practica ne-a uimit de fiecare data si va continua sa o faca....
Ultima modificare: Luni, 29 Februarie 2016
mihaela_faxmedia, utilizator
Eventual.
Parerea mea este ca cel mai recomandat din punct de vedere al complicatiilor juridice este sa se continue procedura de atribuire , conform Deciziei CNSC, dar sa nu se semneze contractul inainte de Decizia Curtii de Apel.
Multumesc pentru raspuns
Termenul de 10 zile pentru recurs, se scurge de la data pronuntatii si publicarii pe cnsc.ro sau de la data cand am primit sentinta prin posta ?Multumesc !

Alte discuții în legătură

Urgent - contestatie dancantemir dancantemir Am primit o contestatie dupa comunicarea rezultatelor. Am transmis punctul de vederer fara sa cer suspendarea procedurii. Art.93 din HG ma obliga la ... (vezi toată discuția)
Ofertant declarat castigator si condamnat ... Daniel Popescu Daniel Popescu X a venit la o procedura, la data deschiderii era condamnat in prima instanta, dar a uzat de caile de atat. Comisia de evaluare la declarat castigator. Y ... (vezi toată discuția)
Depunere plangere herculeroco herculeroco Buna ziua, plangerea impotriva unei decizii a CNSC se depune direct la Curtea de Apel sau trebuie transmisa mai intai la CNSC? Multumesc. (vezi toată discuția)