avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1962 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale lmpozit pe casa
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

lmpozit pe casa

Bună seara! Vă rog să mă ajutaţi cu o informaţie în următoarea problemă. Casa mea este alcătuită din două corpuri:casa părintească(construită în 1958) şi casa pe care am construit-o eu (construită în 1992). Plătind impozitul aferent anului 2016, am constatat că era dublul anului trecut. Am depus declaraţia şi am solicitat o adev. din care să reiasă modul de calcul al impozitului. A. fost chemată să mi se aducă la cunostinţă că există inadvertenţă între declaraţia veche şi cea nouă. Din extrasul cărţii funciare depusă anul acesta ,casa apare ca un corp comun fără detaliile din care să reiasă anul construcţiei. Aşadar doamna a calculat impozitul pe construcţie ca fiind din 1992, motivând că ,,aşa e legea, se ia ultimul an al renovării,, şi a procedat la recalculare atât pentru anul 2016 cât şi pe cinci ani în urmă cu majorările de rigoare.Întrebarea mea este dacă a procedat corect şi dacă am vreo soluţie să fac o schiţă din care să reiasă anii diferiţi ai construcţiei casei. Vă mulţumesc!

Alte discuții în legătură

Recalculare impozit primarie ovidiucristian ovidiucristian In anul 2016 m-am prezentat la biroul impozite si taxe locale cu un act notarial din care reiese ca am o anumita suprafa desfasurata a cladirii. In urma ... (vezi toată discuția)
Ce parere aveti??? julius.jr julius.jr Pe scurt iata cum sta treaba:- Pe un teren de 2900mp se afla o casa realizata de 2 persoane.Adica casa parintilor{batrineasca} si casa fiicei fiind unite prin ... (vezi toată discuția)
actualizare declaratie pentru calcularea impozitului riltia riltia In urma decesului mamei, ne-am prezentat la notar pentru efectuarea actelor succesorale. Parintii au cumparat impreuna, dupa casatorie, o casa cu teren in anul ... (vezi toată discuția)