avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce parere aveti???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce parere aveti???

Pe scurt iata cum sta treaba:- Pe un teren de 2900mp se afla o casa realizata de 2 persoane.Adica casa parintilor{batrineasca} si casa fiicei fiind unite prin zid comun. In 1991 tatal celei care construise, vinde, in baza unei adev de rol si declaratia a doi martori, casa lui+teren 1000mp prin notariat. In 2007 cel care cumpara face actiune in instanta pt act recunoastere v-c contra mostenitori. Intre timp{in 1995} vinzatorul decedeaza. In instanta depune contract v-c de la notar,care are atasata schita casei facuta de urbanistul din primarie,schita care arata numai partea de casa batrineasca,eliminind voit din schita adevarul pentru ca aceea casa arata altfel datorita constructiei fiicei care practic lipise casa ei de cea parinteasca. atunci cel de la urbanism cum a facut schita?? Si mai depune acel cumparator trei chitante de mina prin care arata el ca a cumparat si restul de teren ce nu erau cuprinsi in contract de v-c. Dar nu zice nimic de CASA FIICEI desii aceasta exista atunci si exista si acum,a fost inregistrata in reg agr pe numele ei, am istoric de rol pt 1980-1990. Dosarul stagneaza undeva in instanta. Eu am cautat si cu chiu cu vai am facut rost de anumite dovezi{ recunoasterea de la primarie a rolului detinut de fiica,dovada ca aceasta a platit impozit pt aceea casa+1000mp aferenta ei}.Si am mai aflat ca cel care a cumparat in 1991 nu este titular de rol in registrul agricol,nu este intabulat si nici nu si-a inscris in cartea funciara proprietatea care sustine ca e a lui.Adica casa batrineasca si terenul. De casa fiicei nu face nici o referire in nici-un act desii aceasta exista si acum.Si acest cumparator nici nu locuieste acolo decit cam 5 luni pe an. Eu m-am gindit sa ma mut in casa pe care am muncit-o si sa astept sa ma dea afara,daca prin tribunal stau de 3 ani fara solutie,doar pt faptul ca acest cumparator a fost colonel in armata si la data cumpararii a fost sustinut de primarul comunei,unul din martorii din chitante.Dvs ce ziceti??? Am 67 de ani si am muncit in toxic gr 1,sa-mi fac aceasta casa!! Ce poate sa-mi faca daca el nu are casa mea in actele lui si eu ma duc sa stau in casa mea??/ Ma poate aresta cineva??? Va multumesc pentru parerile Dvs!! :vishenka:
Cel mai recent răspuns: ContSters165075 , utilizator 23:30, 6 Decembrie 2010
Angajati un avocat sa vada dosarul in care s-a judecat aceasta persoana.Apoi acest teren a cui a fost proprietatea , numai a tatalui sau si a mamei? Aceasta mai traieste sau nu?
Dvs va puteti face un certificat de mostenitor in care sa includeti terenul de 1900 m.p.
Pe de alta parte aveti act pentru casa edificata de dvs,daca nu actionati Primaria in instanta pentru a se constata dreptul dvs de proprietate prin accesiune imobiliara.Faceti ceva ,altfel pierdeti tot.Singura nu reusiti ,angajati avocatul specializat in astfel de cauze.
Multumesc Mirabella!!! Am avocat si cum am spus procesul taraganeaza de 3 ani. Terenul a fost al ambilor parinti.Dar mama a decedat in 1973 si noi copii nu am facut succesiunea dupa aceasta. tata a vindut in 1991 si a murit in 1995 fara sa definitiveza actele. Intrebarea mea era:-Ce credeti ca mi s-ar intimpla in cazul in care as intra in casa mea,pe care eu am construit-o,pentru care am adev de rol din reg.agr. in anii 1980-1990,casa e construita din 1965,am istoric de rol 1980-1990,mai mult asa cum am spus cel care a cumparat nu este nici macar inscris in reg.agr.al comunei,nici intabulat,nici inscris in cartea funciara. Si cel mai important{cred eu} nu are nici un act care sa ateste ca detine locuinta mea! O detine{sa zicem} pe a lui parintilor mei,pe care se presupune ca a cumparat-o de la tata,dar nu pe a mea!!! Eu vreau sa ma duc sa locuiesc in casa mea!!! CE se poate intimpla?? astept si alte pareri!!! Multumesc tuturor care imi vor da o parere!!!:help:
D-vs platiti impozit pentru casa despre care vorbim ,figureaza ea in evidentele Primariei .De ce nu faceti demersuri ca sa aflati ce a cumparat de fapt acest individ ,nu aveti toate datele problemei.Daca in actul acestui individ casa de care vorbim nu figureaza ,dvs aveti dreptul sa intrati in casa.Daca figureaza nu puteti intra pentru ca trebuie sa lamuriti problema pe cale judecatoreasca.
Puteti fi acuzata de viol de domiciliu.
Multumesc mult Dra Mirabella!! In acte acest cumparator nu are casa mea.Am vazut aceste acte. Impozit nu am mai platit din 1992 pentru ca asa cum am scris mai sus acest cumparator a fost ajutat de Primarul din localitate,care intimplator imi este nepot.Acest primar este in functie si acum si tot el plateste impozit pe numele meu,doar ca sa-l protejeze pe acel om care este un prieten al sau.Ca si,,paduchele cind a ajuns imparat,mai intii pe tacsu l-a taiat"!!:giggle:Eu am mers sa platesc impozit,dar functionarii din primarie refuza sa-mi incaseze acesti bani.Cred ca si influenta acestui primar face ca dosarul sa stagneze de 3 ani. In acest timp eu mi-am pierdut sotul. Am avocat dar acesta de 6 luni nu s-a mai interesat de nimic. cred ca-mi trebuie unul mai curajos,dar ,,De unde bani..." si aici intra partea cu provi.......dar eu nu-mi permit!!Deci eu am impozitul platit la zi pe numele meu!! Pot sa ma duc sa stau in casa mea??Si astept sa vedem cum ma da ei afara!!! Vreau o parere sincera!! Si stiu ca ceea ce se posteaza aici sint doar un fel de sfaturi,nu consultanta!! Inca mai judec normal!! In fond am doar 67 de ani. Va multumesc din suflet inca o data!! Sa va aduca Mosul tot ce va doriti!!:luck::love::luck:
Daca casa este proprietatea dvs nu vad care este motivul pentru care sa nu locuiti in ea,decat daca este ocupata de individul in speta.Si de fapt unde are loc judecata acestui dosar,trimiteti-mi mesaj privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune: evacuare sau revendicare??!! julius.jr julius.jr fiica constuieste o casa lipind peretii casei ei de casa tatalui sau.Deci zid comun! primeste rol in reg. agr unde figureaza cu casa de locuit si curte ... (vezi toată discuția)
Ordinul prefectului??? julius.jr julius.jr in conditiile enumerate mai jos se mai poate emite ord. prefect?? 1-casa construita in 1965,fara acte dar cu acord parinti, cu perete comun cu casa ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren de langa casa cumparata in1980 PIRI PIRI Parintii mei au cumparat o casa in Bistrita in 1980. Terenul de sub casa este intabulat dar curtea si gradina nu sunt.Daca se poate sa ma indrumati care este ... (vezi toată discuția)