avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiune: evacuare sau revendicare??!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiune: evacuare sau revendicare??!!

fiica constuieste o casa lipind peretii casei ei de casa tatalui sau.Deci zid comun! primeste rol in reg. agr unde figureaza cu casa de locuit si curte aferenta casei 1000mp,comform anilor 1990. In 1991 tatal vinde casa ce-i apartinea specificata pe camere{fara a face vreo referire la casa ficei sale,care fiica schimbase domiciliul atunci} In 1995 tatal moare,nu definitiveaza actele.In 2008 ,,noul" proprietar ,,isi aduce aminte" de ce a cumparat si da in judecata mostenitorii! depune in instanta un cotract,e adevarat facut la notar,dar incheiat in baza unei adev eliberate de primarie si a depozitiei a doi martori>Mincinoase desigur,care au declarat ca tatal nu are copii,stiind foarte bine ca sint 6 mostenitori. Problema care se pune este casa fiicei care nu apare nicaieri{adica in actele noului prop.} Fiica avind extras din reg.agr.,istoric de rol fiscal, deci avind cu ce sa faca dovada ca este ,,propietara" {fara act,dar din registrele primariei din 1980 incoace asa reiese} poate cere evacuarea sau revendicarea acelei case care in prezent este ocupata de ,,noul prop"?? Cu stima...va multumesc ca existati!!:-/:bow::vishenka:
Ar putea incerca sa formuleze o cerere de revizuire a sentintei prin care inteleg ca s-a constatat dreptul de proprietate al cumparatorului si asupra casei fiicei(inclusiv asupra terenului aferent de 1000 mp?). Cererea de revizuire s-ar incadra in prevederile art. 322 alin. 5 c.pr.civ- dupa darea hotararii au fost descoperite inscrisuri noi, doveditoare, care nu au putut fi infatisate, in speta actele de stare civila sau certificatele de mostenitor a celor 6 mostenitori.
Actiunea in evacuare este formulata de catre proprietar si are adresabilitate pentru chirias, or' fiica am inteles ca detine o adeverinta, un certificat fiscal, dar nu un titlu de proprietate.
De asemenea, actiunea in revendicare este atributul proprietarului neposesor in contra posesorului neproprietar.Nici pe o comparare de titluri, cel mai vechi avand castig de cauza, nu se poate merge, in lipsa titlului de proprietate al fiicei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune revendicare si evacuare av.danabuzgau av.danabuzgau buna seara...am nevoie de un sfat in legatura cu urmatorul caz.: in baza unui cotract de vanzare cumparare autentificat la notar a fost dobandit un imobil , ... (vezi toată discuția)
Evacuare persoane din locuinta RaulR RaulR Buna ziua Am mare nevoie de ajutor Iubitul fiicei mele s-a mutat la noi acasa de ceva timp Eu nu il mai suport Imi strica lucrurile prin gospodarie Ce pot ... (vezi toată discuția)
Ce parere aveti??? julius.jr julius.jr Pe scurt iata cum sta treaba:- Pe un teren de 2900mp se afla o casa realizata de 2 persoane.Adica casa parintilor{batrineasca} si casa fiicei fiind unite prin ... (vezi toată discuția)