avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Infracțiuni și contravenții
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Infracțiuni și contravenții

Există instigarea la savârșirea unei contravenții la regimul rutier de către un polițist?
Explicație:
Un polițist rutier își instalează in autoutilitara de serviciu o stație emisie recepție cu care comunică cu participanții la trafic ce au instalate asemenea stații și îi îndeamnă să încalce legea.
Ultima modificare: Duminică, 28 Februarie 2016
SergiuRD, utilizator
"... datorită pericolului social redus al contravenţiilor, de săvârşirea lor, nu răspund şi nu pot fi sancţionaţi instigatorii şi complicii; în această materie prin participanţi înţelegându-se doar coautorii."
[ link extern ]

Daca este in timpul serviciului nu mi se pare o atitudine demna de un politist, mai mult cred ca isi exercita atributiile de serviciu in mod defectuos.
Exact asta și este, își exercită atribuțiile în mod defectuos. Dar eu consider că trecem în sfera penalului și comite un abuz in serviciu.
Este posibil si ce ziceti dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clarificări reținere permis de conducere Sed-Lex Sed-Lex Buna ziua, am rugămintea sa îmi dați un răspuns avizat la următoarele întrebări: 1. in ce circumstanțe mi se poate solicita prezentarea permisului de ... (vezi toată discuția)
Coautoratul la infractiunea de delapidare damon damon Buna...sunt student la drept si am o nelamurile pe care ii rog pe cei in domeniu sa ma lamureasca...la drept penal una din intrebarile de la examen a fost ... (vezi toată discuția)
Avertisment adrianvasile82 adrianvasile82 Ma numesc Adrian si am o intrebare daca ma poate ajuta cineva ? ””Zilele trecute am avut un conflict verbal cu o vecina care lucreaza langa ... (vezi toată discuția)