Buna ziua, am un angajat pe perioada determinata, al carui contract se va incheia in 13 aug., in perioada cat a lucrat nu si-a luat nici o zi de concediu, are dreptul la 6 zile, azi m-a anuntat ca nu mai vrea sa vina de maine la treaba, ca isi "baga" concediul de odihna restant si ca pleaca, oricum. Eu am nevoie de el, ar trebui sa stea in preaviz de demisie 15 zile calendaristice, dar si-a calculat zilele astfel incat , daca depune cerere de concediu de odihna pentru cele 6 zile, va putea pleca bine merci, fiindca pe 13 contrctul se incheie de drept. Ce sa fac? Eu am nevoie de om?
Puteti sa nu-i aprobati cererea de concediu, si daca nu vine la serviciu ii puteti desfcae contractul disciplinar, cu toate ca este o complicatie inutila pt dvs., contractul expirand oricum in 13 august.
Nu il puteti retine cu forta, daca nu vrea, nu vrea.
Incercati sa intelegeti motivul pentru care nu mai doreste sa lucreze cu dvs si poate gasiti o solutie de a-l motiva sa lucreze in continuare pt dvs.
Acum i-a depus demisia du data de 03.08.2009, cererea de concediu nu si-a depus-o, inca. A spus ca nu mai vine de maine si ca nu am ce sa-i fac. Daca vrea, poate sa-mi aduca de maine concediu medical. Dar nu este obligat prin contract sa stea 15 zile in caz de demisie?
Ba da , este obligat sa stea in preaviz 15 ziel, dar daca contractul expira de drept mai repede, nu aveti cum sa-l retineti peset data expirarii contractului.
Eu doresc sa stea exact pana pe 13 cand expira contractul, dar sa munceasca, nu sa vina cu cerere de concediu de odihna sau medical, eu am nevoie de om la munca in acest timp. Pana atunci imi caut si un alt om.