Buna ziua, am un angajat pe perioada determinata, al carui contract se va incheia in 13 aug., in perioada cat a lucrat nu si-a luat nici o zi de concediu, are dreptul la 6 zile, azi m-a anuntat ca nu mai vrea sa vina de maine la treaba, ca isi "baga" concediul de odihna restant si ca pleaca, oricum. Eu am nevoie de el, ar trebui sa stea in preaviz de demisie 15 zile calendaristice, dar si-a calculat zilele astfel incat , daca depune cerere de concediu de odihna pentru cele 6 zile, va putea pleca bine merci, fiindca pe 13 contrctul se incheie de drept. Ce sa fac? Eu am nevoie de om?
Va inteleg, doar ca inradevar nu prea aveti cum sa-l determinati daca chiar nu vrea.
Concediul de odihna puteti sa nu-l aprobati, dar va veni cu medical.
daca vine cu medical, iar nu aveti ce face.
Nu prea aveti solutie, din pacate.
singura cale de rezolvare a interesului dvs este pe cale amiabila.
puteti sa desfaceti disciplinar contractul pentru neprezentare la lucru in perioada de preaviz (dar trebuie sa parcurgeti pasii conform legii), numai ca tot va trebui sa ii platiti cele 6 zile de co. Poate e mai bine ca se suprapune co cu preavizul, plateste mai putin firma la lichidarea angajatului.
1. Codul muncii nu este in totalitate in favoarea salariatului! Ganditi-va ca un angajator poate scapa de un salariat oricand, prin "desfiintarea" locului de munca. Si asta este numai un exemplu.
2. Daca un salariat nu mai vrea sa lucreze intr-un loc de munca, chiar daca l-a obliga o lege anume, v-ar face numai necazuri.
3. Cautati un alt salariat, acum se gasesc, daca el nu mai vrea. Si-o fi gasit in alta parte , ceva mai bun.