avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartizare cheltuieli caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartizare cheltuieli caldura

la noi in bloc repartizarea cheltuielilor pentru incalzire ( nu avem repartitoare ) se face pe suprafata radianta , este corecta aceasta repartizare si cum se calculeaza? exista vreo formula de calacul ? ce inseamna suprafata radianta ?
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 08:41, 1 Martie 2016
dupa lege se repartizeaza dupa suprafata utila.
Metoda de calcul dupa suprafata utila este depasita deoarece multi proprietari si-au schimbat si continua sa-si schimbe caloriferele din locuinta, astfel incat intre apartamente se creaza diferente importante rezultate din diferenta de putere radianta a acestora.

Deci calculul caldurii in functie de suprafata radianta e mai actuala, insa ea trebuie sa aiba in vedere nu numai suprafata radianta, ci si materialul din care este confectionat caloriferul.
exista vreo formula de calcul ? se inventariaza calorifelele ? practic cum se face aceasta repartizare ? sa va dau un exemplu , un ap cu doua camere are de plata egal cu un ap cu trei camere .( acest exemplu este de pe lista de intretinere )
Vechea legislatie prevedea repartizarea caldurii dupa suprafata radianta.
O alta legislatie prevedea repartizarea caldurii dupa suprafata incaperilor dotate cu mijloace de incalzire.
Actuala legislatie spune simplu si clar: caldura se repartizeaza dupa suprafata utila.

Fireste, in curand apare obligativitatea introducerii repartitoarelor unde repartizarea nu se face nici dupa suprafata radianta, nici dupa suprafata utila ci dupa caldura consumata, calcullata prinntr-un sistem de repartizare a costurilor la unitati consumate.

Cea mai moderna modalitate, dar si cea mai scumpa, este introducerea de contoare individuale, si nu de repartitoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caldura ganca ganca buna ziua e corect sa platim caldura in functie de suprafata locuibila chiar daca nu incalzesc toate cele 3 camere, ci doar 2. Mentionez ca a 3 a camera e ... (vezi toată discuția)
Calorifer în balcon: legislație specifică? Shareban Shareban Bloc cu centrala proprie. Cineva si-a montat in balcon calorifer, conectandu-l la instalatia blocului. Administratia a marit suprafata incalzita la calculul ... (vezi toată discuția)
Cum este corect calculata caldura la un bloc din bucuresti care a fost contorizat cu repartitoare de costuri iar ulterior sa renuntat la ele mihaelutza41 mihaelutza41 Din acest an la noi in bloc sa renuntat la repartioarele de costuri la caldura si am trecut din nou la sistemul pausal{adica se calculeaza caldura pe suprafata ... (vezi toată discuția)