Am renovat apartamentul si am desfiintat geamul si usa dinspre balcon,am inchis balconul cu termopan si am montat tot un calorifer in dormitorul care acum este mai mare. Este normal sa platim mai mult la caldura,nu avem repartitoare?
O sa platiti consumul indicat de reparitor.
Este posibil sa tineti mai mult sau la o putere mai mare caloriferul deschis daca balconul nu este bine ixolat si aveti pierderi de caldura.
Sau il tineti ca pana acum dar este posibil ca temperatura resimtita in casa sa fie mai mica.
Totul depinde de cat de bine este izolat balconul,
BEN46
Utilizator 1din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Căldura la dvs. este repartizata pe suprafata ap. in care este inclus si balconul deci nu ar trebui sa platiti in plus la caldura . Unii proprietari pt. ași spori confortul si-au montat calorifere mai mari , fara a schmba suprafața ap. sunteți in aceiași categorie ca alții din bloc . Puteți sa platiți mai mult in cazul in care aveți repartitoare sau in cazul in care căldura este facturată după suprafața radiantă din fiecare ap.
raspunsul logic si legal este DA. S-a marit suprafata dotata cu mijloace de incalzire. Fireste, trebuie sa se sesizeze cineva - fie comitetul, fie chiar dumneavostra !
Adam Grecu
Utilizator 5din 7 utilizatori consideră acest răspuns util
Ben46, - sunteti pe langa subiect...
In primul rand, niciodata suprafata balconului nu a fost "socotita" la suprafata incalzita, asa ca lasati-o....
Omul si-a facut modificari in locuinta, nu a informat asociatia sau a informato, dar i s-a comunicat ca si-a marit suprafata utila incalzita si ca i se vor repartiza sume la incalzire, proportional cu noua suprafata rezultata (adica ce avea pana acum + suprafata balconului).
Este si o formula de calcul pentru determinarea noii suprafete utile, folosita doar la calculul repartizarii costurilor cu incalzirea locuintei. Daca doriti, putem discuta.
Asadar, sunt de acord cu postarea D-lui Dr. Virgil Amza.
Succes!
Calcul energie termica
stef55
Buna dimineata,
Spuneti va rog daca un apartament si-a montat un calorifer pe balcon iar alt apartament si-a anulat caloriferul din bucatarie si l-a montat pe ... (vezi toată discuția)