avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare destinatie imobil?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare destinatie imobil?

Buna ziua,

doresc sa achizitionez un imobil format dintr-un open space de 100mp aflat la parterul cladirii. Deasupra acestui spatiu au fost birouri, transformate dupa nationalizare sau ulterior in locuinte.Cele doua niveluri ale cladirii sunt au acces separat.
Imobilul vizat de mine are trecuta in cartea funciara destinatie: spatiu depozitare. Eu doresc sa il reconditionez fara modificari structurale si sa il cesionez persoanei juridice pe care o administrez, care va subinchiria acest spatiu, noua destinatie va fi de cursuri, activitati sportive, culturale.
Nu am gasit prevederi legale clare cu privire la clasificarea imobilelor din punct de vedere al functionalitatii lor, trebuie sa modific in CF destinatia acestui imobil(ce acte legislative trebuie studiate)? Cam care sunt demersurile, cine se ocupa de asa ceva in locul meu si un pret/durata estimative ale distractiei de care sper sa nu fie nevoie?
Ultima modificare: Duminică, 28 Februarie 2016
woe, utilizator
Cel mai recent răspuns: woe , utilizator 11:26, 4 Martie 2016
In actul de vanzare cumparare se va mentiona spatiu comercial, se va intocmi dosar cadastral in care se va mentiona de asemenea spatiu comercial, iar dvs.sau chiriasul va putea desfasura orice activitate comerciala.
Multumesc de raspuns. Exista deja intocmit dosar de cadastru in care apare trecut ca spatiu depozitare, intocmesc un alt dosar cadastral dupa vanzare sau inainte? si nu e problema cu judecatorul de carte funciara sa il treaca ca spatiu comercial sau trebuie "atentionat"?

Ati avut experienta de gen care a functionat?

Intreb detalii deoarece tocmai am avut, in alta locatie industrial > comerciala verificari de la inspectoratul de stat in constructii si primaria de sector care nu stiau prea bine ce nod in papura trebuie sa gaseasca, dar au identificat o gramada de neconcordante cu orice: ca nu e desemnata persoana responsabila cu verificarea in timp a constructiei samd si voiam sa fiu in regula pe partea legisaltiva (din aceasta cauza am intrebat si de legile care specifica procedura de stabilire/transformare a destinatiei imobilelor, n-am identifica prevederi clare inca).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare din imobil in spatiu comercial whitescorpion whitescorpion BUna Am nevoie de o parere... Situatia unei cladiri a fost urmatoarea...A fost cantina sociala a statului,deci spatiu public....a fost restituita prin ... (vezi toată discuția)
Subinchiriere Stadva Stadva Doresc sa subinchiriez un spatiu comercial . In contractul de inchiriere nu este nicio mentiune privind dreptul sau interdictia chiriasului de a subinchia . In ... (vezi toată discuția)
Cum se poate schimba destinatia unui spatiu comercial in sediu de birouri sau spatiu de locuit? kres kres Cum se poate schimba destinatia unui imobil din patrimoniul societatii din \\"spatiu comercial\\" (magazin) in \\"sediu administrativ\\"sau \\"sediu de ... (vezi toată discuția)