avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din hypermarket
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din hypermarket

Buna seara,
Am patit-o in sera asta. Am fost cu iubita mea la Carrefoure, iar aceasta a sustras in geanta niste bijuterii (in fine - bijoux-uri), de aproximativ 500 de lei. Eu ma invarteam prin magazin sa iau tampenii si le-am vazut in cos, si i-am zis sa ke lase ca n-avem bani. M-am mai invartit sa iau cateva lucruri, si au disparut. Am zis ca le-a pus inapoi. La casa ne-a oprit de la securitate. Nu au piuit: o prinsese pe camera. Am achitat alea din banii de chirie, fiindca reprezentantul magazinului a zis ca asa nu mai actioneaza ei in judecata.

Acum stau in fata sectiei de politie si astept, eu nefiind implicat.

Acum stiu ca a gresit (este la prima abatere), stiu ca poate trebuia si eu sa ma prind ca are geanta cam plina....in fine stiu multe dupa fapt. Acum nici nu stiu daca era mai bine sa zic ca am eram si eu..ca poate era mai bine pentru ea.

Dar ce ma intereseaza cel mai tare este ce risca? Risca dosar penal? Amenda (daca da, intre cat si cat)? Este cazul sa chem un avocat? Cred ca deja a dat declaratie...

Va rog sa ma ajutati si pe mine, ca ma gandesc la viitorul ei si la cum da un dosar penal daca nu esti "smecher". Ca daca esti..nu ala conteaza.

Va multunesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:00, 2 Martie 2016
Se va deschide dosar penal pentru furt si ,fiind pe camera din magazin ,e posibil sa fiti complice .Pedeapsa este de la 6 luni la 3 ani sau amenda.(228 Cod penal)Pedeapsa poate fi cu suspendare.
In principiu cel de la magazin a zis ca daca achitam, ei nu mai urmaresc cazul. Geanta era in cos si am mai impins si eu cosul. Dar nu cred sa am eu probleme. Politistii au luat-o in baza PV.
Deci o sa aibe dosar penal sigur...
Dosar penal s-a intocmit cu siguranta, incercati sa vb cu cei de la magazin poate reusiti sa va impacati cu ei, desi in general nu sunt deschisi la asa ceva.
Mie mi-au spus clar ca daca platim ei nu mai depun plangere penala. Am platit. Deci ne-am "impacat". Problema este ca mie nu mi-a trecut prin cap sa cer o garantie. In PV scrie ca s-a achitat. Acum nu stiu daca astia o sa se tina de cuvant. Macar daca ii inregistram pe mobil.
Are dosar penal.
V-au mințit cei de la magazin dacă au chemat politia.
Chiar dacă nu depun plangere dacă au chemat politia are dosar penal.

Alte discuții în legătură

Furt din magazin - consecinte Maria2121 Maria2121 Buna ziua...am si eu o problema. Am fost intr-un supermarket si am sustras niste produse cosmetice fara sa le platesc,bagandu-le in geanta. La iesirea din ... (vezi toată discuția)
Cica:''furt calificat''...ce inseamna?! ana333 ana333 Buna....sunt disperata...va rog ma puteti ajuta....in urma cu ceva timp am fost intr-un hypermarket si mi-am achizitionat cateva bunuri...am dat si pe la ... (vezi toată discuția)
Furt fara constatare politie ContSters378642 ContSters378642 am facut o mare tampenie saptamana trecuta intr-un supermarket din germania, in cabina de proba mi-a venit stralucita idee sa pun in geanta cateva din ... (vezi toată discuția)