avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa de timbru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa de timbru

Ma judec cu cineva si pentru pretentiile mele ,a trbuit sa platesc o taxa de timbru pe care nu o puteam plati.Am primit un ajutor public judiciar si suma care s-a hotarat l-am platit.Am castigat la tribunal,dar cel cu cine ma judec a facut apel.Acum la curtea de apel va fi nevoie sa platesc taxa de timbru intreg sau se ia in considerare ajutorul public judiciar?
Cel mai recent răspuns: Niunin Tiberiu , Consilier juridic 22:31, 28 Februarie 2016
Taxa judiciară de timbru intră în obligaţia celui care iniţiază etapa procesuală. Deci cel care declară apelul trebuie să timbreze. Cum nu aţi declarat dvs. apelul, intră în sarcina părţii adverse să timbreze apelul declarat. Pe calea apelului aveţi posibilitatea să cereţi toate cheltuielile efectuate în apel şi în primă instanţă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire taxa judiciara de timbru ioanandrei ioanandrei Reclamanta - persoana fizica , initiaza o cerere de constatare a nulitatii absolute a unui contract de vinzare -cumparare imobil. Cererea este incadrata de ... (vezi toată discuția)
Scutit taxa de timbru judiciar VikBemBem VikBemBem Buna ziua. Doresc sa fac un apel la o hotarare. Am fost scutit de taxa de timbru judiciar la prima judecata. Voi face cerere de scutire taxa timbru ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru judiciar Danny9 Danny9 Buna Am un proces care a ajuns la Curtea de apel Cluj(un dosar referitor la un apartament care a fost retrocedat fostului proprietar,iar eu am deschis un ... (vezi toată discuția)