avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare salarii compensatorii in cazul concedierii ? ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare salarii compensatorii in cazul concedierii ? ramura : paza si protectie

Buna ziua.
As dori sa stiu daca in cazul concedierii cf art 65 , alineat1 din legea 53/2003 (din motive ce nu tin de persoana salariatului) se acorda salarii compensatorii si daca da cate?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:59, 5 August 2009
Daca nu aveti un CCM la nivel de unitate, cu prevederi mai favorabile pentru salariati, atunci se aplica CCMUNN pe anii 2007-2010:
ART.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariul lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare unor motive ce nu tin de persoana salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu compensatoriu in caz de concediere? georgeta58 georgeta58 Daca firma nu are CCM pe unitate si a dispus incetarea CIM din motive ce nu tin de persoana angajatului - concediere, in acest caz conform CCM la nivel ... (vezi toată discuția)
Concediere-desfiintarea postului lalabanciu lalabanciu Buna ziua! Un salariat care primeste preaviz de concediere pe motiv de desfiintarea postului, poate sa ceara societatii un salariu compensatoriu conf. ART.78. ... (vezi toată discuția)
Salariu compensator ioni10 ioni10 Buna seara! Am fost disponibilizat dar fara a ni se acorda vreun salariu compensator. As dori sa stiu daca acordarea salariului compensator este obligatorie ... (vezi toată discuția)