avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare teren cu constructii (constructii neintabulate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare teren cu constructii (constructii neintabulate in CF)

In oct 2005 intre A si B se incheie un contract de v-cumparare in care se stipuleaza ca "A vinde lui B intregul drept de proprietate asupra imobilelor situate in ......, inscrise in CF ...., 1 in suprafata utila de .... , 2 in suprafata utila de .... , 3 in suprafata utila de ..... ". In ctr de v-cumparare se stipuleaza si ca "subscrisa, vanzator declaram ca nu avem debite la ....(compania de electricitate), .... (compania de gaz), ... (furnizor de servicii telefonice). In situatia in care exista debite catre furnizorii de utilitati mentionati, acestea vor fi preluate de comparator."
Imobilul = teren + constructii.
Constructiile nu erau intabulate in CF, ci doar terenul.
In oct 2006, cumparatorul (B), obtine adeverinta de la Primarie cu privire la constructiile existente pe teren la data incheierii contractului de v-cumparare si intabuleaza/inscribe in CF dreptul sau de proprietate asupra contructiilor.
In present, pe rolul instantei se inregistreaza un litigiu in care vanzatorul (A) sustine ca a vandut catre B doar terenul, nu si contructiile.
Cum se poate apara B?
Ms
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:01, 29 Februarie 2016
Trebuie facute aparari concrete, raportat la pretul de vanzare si exact si concret la cuvintelele si virgulele din contractul de vanzare.
Daca e un contract standard notarial, dificil... dar trebuie analizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate extras de carte funciara pentru autentificare Vranceanud Vranceanud Anul trecut pe 10 noiembrie am cumparat o garsoniera, dar extrasul de carte funciara cerut de notar purta data de 2 noiemvrie. Dupa cate stiu, valabilitatea ... (vezi toată discuția)
Antecontract si contract de vanzare-cumparare sannek sannek Buna ziua. Va cer si eu ajutorul in urmatoarea problema, sper sa ma pot face inteles si sper ca am postat in sectiunea corespunzatoare de pe forum: In ... (vezi toată discuția)
Drept de folosinta a locului de parcare nossferatuss nossferatuss Buna ziua. Am achizitionat un apartament intr-un bloc nou si am primit de la dezvoltator, prin contractul de cumparare, \"dreptul de folosinta exclusiva\" ... (vezi toată discuția)