avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil tata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil tata

Buna ziua,
Din OUG 111/2010 eu inteleg ca daca mama solicita CIC de 2 ani, tatal poate beneficia si el de cel putin 1 luna din aceasta perioada. In acelasi timp scrie ca acest Concediu pt crestere copil se acorda pe baza netransferabila unui dintre parinti , chiar daca ambii parinti indeplinesc conditiile.
Altfel spus, daca mama se intoarce la serviciu dupa 9 luni de CIC, iar tatal prin lege are dreptul la cel putin 1 luna de CIC ( nu cel mult), poate intra el in CIC incepand cu data la care mama revine la munca pana cand face copilul 2 ani?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:49, 29 Februarie 2016
1. Expresia "pe baze netransferabile" inseamna ca mama copilului nu poate beneficia de concediu crestere copil (CCC) in locul tatalui, in acea luna rezervata acestuia.

2. - Da, tatal poate sa intre in CCC si mai mult de o luna.
- Adica daca mama reia activitatea cand copilul are 9 luni atunci tatal copilului poate solicita CCC de la acea data si pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani.
Ultima modificare: Luni, 29 Februarie 2016
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii de intrarea tatalui in concediu de crestere copil mikemc mikemc Va rog sa ma ajutati cu o opinie privind urmatoarea situatie: 1. sotia este in concediu de crestere copil cu o durata de 2 ani (pentru primul copil), ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil din martie avo22 avo22 buna ziua, o nebunie! va rog sa ma ajutati in intelegerea acestei legi. cf art 11 cic se acorda pe baza netransferabila. O interpretarea a legii imi spune ... (vezi toată discuția)
O luna de concediu pentru tatic sofoana sofoana buna ziua!sunt in concediu de crestere copil, si sotul meu intentioneaza sa-si ia si el o luna de concediu,avand in vedere noile prevederi legale.eu am optat ... (vezi toată discuția)