avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stabilirea vechimii in munca pentru dosarul de șomaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stabilirea vechimii in munca pentru dosarul de șomaj

Buna ziua,

Am avut un PFA în 1998-2000 si nu mai am nici un act legat de aceasta si nici in cartea de munca nu apare nimic ... la ce instituție trebuie sa ma adresez pentru a obține vechimea aferenta perioadei ?
Imi este necesar la stabilirea vechimii in munca, pentru dosarul de șomaj.

Va multumesc anticipat pentru clarificari.
Cel mai recent răspuns: thanx , utilizator 23:08, 1 Martie 2016
1. Pentru stabilirea dreptului la indemnizatia de somaj nu aveti nevoie de vechimea in munca ci de stagiul de cotizare la somaj.

2. - Daca in perioada cat ati fost PFA (1998 - 2000) nu ati platit contributia la somaj atunci nu va foloseste acea perioada la stabilirea indemnizatie de somaj.
- Daca ati platit contributia la somaj in acea perioada atunci duceti la Agentia de Somaj copii dupa ordinele de plata ale acesteia.

Nu mai am nici un act legat de PFA.

Nu mai stiu daca am platit sau nu contributia la somaj, cei de la AJOFM nu ma pot ajuta.

La ce instituție trebuie sa ma adresez pentru a obține informatii ... ?
1. Dvs. ar trebui sa stiti cel mai bine daca ati platit sau nu contributia la somaj ca PFA si sa aveti si documetele aferente.

2. Numai AJOFM poate verifica in evidentele sale din acei ani daca a primit sau nu de la dvs. vreun ordin de plata cu contributia pentru somaj.

La AJPFM va puteti interesa , daca in perioada respectiva ati achitat sau nu contributia pentru somaj.
Multumesc

Dar pentru calculul < vechimii > la pensie a perioadei respective ?
La ce instituție trebuie sa ma adresez pentru a obține informatii ... ?

Alte discuții în legătură

Vechime in munca artur1971 artur1971 Buna ! Daca dupa ce am terminat liceul am stat prima data in somaj iar doar dupa 1 an m-am angajat si m-i s-a facut carte de munca , anul in care am stat in ... (vezi toată discuția)
Contribuție somaj la pensie GigiH GigiH În carnetul de munca în perioada de șomaj e trecuta o valoare, dar în decizia de pensionare in dreptul șomajului ca valoare este \"zero\". (vezi toată discuția)
Prin ordonanta de urgenta 49/2001 se modifica legea 19/2000, ... goplanet goplanet prin Ordonanta de urgenta 49/2001 se modifica legea 19/2000, articolul 38 si alin 4 devine - Perioadele asimilate prevazute la alin 1 se valorifica pentru ... (vezi toată discuția)