avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... consilier local independent cate semnaturi sustinatori ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

consilier local independent cate semnaturi sustinatori trebuie minim?

Vreau sa candidez pentru functia de consilier local ca independent! Numarul persoanelor cu drept de vot este de 1600 pers. cate semnaturi, sustinatori imi trebuie pentru a putea candida? de unde si cand sa iau formularul pentru semnaturi? Pana cand se depun actele ? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:28, 29 Februarie 2016
Legea 115/2015 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale
Art. 46
Propunerile de candidati pentru consilierii locali, consilierii judeteni si pentru primari se fac pe circumscriptii electorale si se depun la birourile electorale de circumscriptie cel mai tarziu cu 40 de zile inainte de data alegerilor.

....


Art. 50
(1) Candidatii independenti pentru functia de consilier trebuie sa fie sustinuti de minimum 1% din numarul total al alegatorilor inscrisi in Registrul electoral si in listele electorale complementare din circumscriptia pentru care candideaza, dar nu mai putin de 100 in cazul comunelor, de 500 in cazul localitatilor urbane de rangul II si III si de 1.000 in cazul judetelor, municipiului Bucuresti, sectoarelor municipiului Bucuresti si localitatilor urbane de rangul I.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre conditiile participarii la alegerile locale 2016 ca independent nel14 nel14 As dori daca este in tema cineva sa-mi spuna ce conditii trebuie sa indeplineasca un candidat independent la alegerile locale 2016 ca ... (vezi toată discuția)
Candidatura consilier local goldstar9 goldstar9 Poti candida pentru functia de consilier local nefacand parte dintr-un partid politic?Stiu ca la inceput trebuie sa aduni un numar minim de semnaturi apoi ... (vezi toată discuția)
De cate voturi e nevoie pentru a deveni consilier local? Olivian1 Olivian1 Buna! De cate voturi e nevoie pentru a deveni consilier local independent la o comună cu 1600 de votanți? (vezi toată discuția)