avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contestatie decizie pensionare (Foarte ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contestatie decizie pensionare (Foarte interesant,putin ajutor va rog )

Lucrurile stau in felul urmator :
In 2014 am inaintat o cerere de pensionare anticipata in care nu mi-au fost recunoscuti anii munciti in grupa a 2 a de munca,respectiv 12 ani si 6 luni iar fara acei ani din grupa a 2 a nu ma puteam anticipa,mai aveam nevoie de inca un an de munca! I-am dat in judecata si am continuat munca !

In 2015 am depus din nou dosarul de pensionare anticipata dupa ce am realizat inca un an de munca pentru a indeplini 31 de ani si o luna,varsta care-mi era necesara pentru pensionare (in timpul asta am castigat la tribunal dreptul de a-mi lua in calcul adeverinta din care punea negru pe alb ca am indeplinit in conditii de 100% munca in grupa a 2 a ,bineinteles ca au facut apel la curtea de apel). Mi-au acceptat dosarul fara anii din grupa a 2 a si mi-a trimis decizia cam asa,va las link cu poza !

[ link extern ]
[ link extern ]

In 2015 am castigat si la Curtea de Apel,respingand recursul facut de Casa de Pensii si am primit dreptul la reviziuirea pensiei!
Hotararea arata cam asa : [ link extern ]

Dupa ce am mers si am depus cererea impreuna cu hotararea definitiva,primesc acasa o noua recalculare de pensie care arata cam asa ,mai mult ca o bataie de joc :
[ link extern ]
[ link extern ]

Domnilor/doamnelor, va rog,cititi cu atentie deciziile pentru ca acum urmeaza ceva iesit din comun :O

1. Cum mama naibii mi-a fost recalculata pensia punctul de pensie avand valoarea din 2014,respectiv 790,7 ??? Noi suntem in 2016, valoarea punctului de pensie a fost marit cu 5% din ianuarie ,respectiv 871,7 ! Nici macar nu mi-a calculat sa zicem asa cu valoarea punctului din 2015,asa mai era cat de cat sa zic asa ,dar totusi,cu cea din 2014?????

2. Eu stiam ca la fiecare an muncit in gurpa a 2 a ,ti se adauga 3 luni in + la anii munciti,deci,la mine nu s-au adaugat decat 2 ani la 12 ani si 6 luni iar dupa calculele mele nu 12,6 x 3 = 37,8 luni ,nicidecum 24 de luni cat mi-au calculat dansii !

Ma gandesc sa fac o contestatie,sa precizez clar ce si unde au gresit! Ce ma sfatuiti,am dreptate sa fac asta? Adica e evident ca au gresit,nu ?#-o#-o#-o
Cel mai recent răspuns: Mihaitzu , utilizator 15:24, 1 Martie 2016
La prima vedere se pare ca totul este in regula.
1)Aveti de primit restante incepand cu 09/07/2014
In 2014 valoarea punctului de pensie era 790,7
2)Stagiul aferent pentru 12 ani de grupa II este 3 ani(3 luni/an)
Asa este trecut si in anexa
Oricum, stagiul aferent nu influienteaza cuantumul pensiei.
Multumesc frumos pentru raspuns,si as mai avea cateva lamuriri daca se poate:
-Actuala pensie care-mi vine nu ar trebui sa-mi vina pe punctul din 2016? Sau ramane aceeasi ca in ultima decizie primita? Pt ca ar fi nedrept !
-Ce bani ar trebui sa primesc din urma si pe cat timp?
-Eu fara anii de pe grupa a 2 a ,aveam 31 de ani si o luna,+ 3 luni la an nu fac 33 si o luna ci 34 si o luna,de asta zic ca-i gresit
Diferentele de bani intre punctaje se vor plati dupa valoarea punctului pentru fiecare an in parte.
Pentru 2014 790,7
2015 830,2
2016 871,7
Am inteles perfect acum ! Multumesc pentru raspuns!
Am nelamurire in privinta anilor acum,deoarece pe prima decizie am deja 31 de ani si o luna ,fara cei 3 ani acumulatii din cei 12 ani de grupa a 2 a ,aici din pacate-mi da mie gresit,deoarece 31 +3 =34 si nu 33 cat mi-au precizat in decizie
Adunati din ce se compune stagiul total de cotizare din fiecare anexa si va veti lamuri unde este greseala.

Alte discuții în legătură

Trecerea de la pensia de invaliditate la pensia pentru limita de varsta zoicutz zoicutz Buna ziua! Sunt nascuta pe 28.05.1958. Beneficiez de o pensie de invaliditate din 25.03.2009. Citez din decizia de acordare a pensiei de ... (vezi toată discuția)
Vechimea gresita in decizia de pensionare Marius M Marius M Va rog sa ma indrumati daca se poate. Am avut dosarul de pensionare si am luat pensie de la casa de pensii sector 1 Bucuresti. In 2008 mi-am schimbat ... (vezi toată discuția)
Pensie pe caz de boala - trecere la pensie pentru limita de varsta lex2013 lex2013 Cu respect vă salut, Am pe cineva care a fost pensionat pe caz de boală, începând cu anul 2002. Anul acesta a făcut cerere pentru a trece la pensia ... (vezi toată discuția)