avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nedumerire cu privire la reducerea salariului cu 10% ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nedumerire cu privire la reducerea salariului cu 10% pe 3 luni.

Buna ziua, ma numesc Enache Daniel, si am muncit anul trecut la o firma in galati, si incepand cu luna noiembrie mi-a fost redus salariul cu 10% pe 3 luni ca urmare a unei abateri.
Problema apare cand eu mi-am dat demisia in a 3-a luna de sanctiune adica Ianuarie dupa ce am muncit doar 2 zile, si firma nu mi-a dat banii pe acele doua zile nici acum.

Cei 10% se reduc din quantumul venitului pe acele 2 zile ? Sau acele 2 zile le-am muncit doar ca sa compensez suma de aproximativ 100 lei ce ar fi luata din totalul salariului pe o luna intreaga ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:33, 1 Martie 2016
Sanctiunea se aplica si pentru luna ianuarie , indiferent de numarul de zile lucrate.
Sunt constient de asta, dar ce ma intereseaza pe mine este felul in care sanctiunea e aplicata.
Ar trebui sa mi se retraga 10% din banii facuti in acele doua zile ? ( daca sunt 90 de lei, mi se scad 9 lei si primesc 81 ) Daca da, inseamna ca am fost nedreptatit si ar trebui sa-mi primesc banii.
Sanctiunea se aplica la salariul de baza ... adica din salariul realizat - cel aferent zilelor lucrate - se scade sanctiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere contract de munca klaudiag klaudiag Am lucrat la o firma si nu mi-am dat demisia pana nu imi primesc bani, caci altfel risc sa nu ii mai primesc. Patroana a zis k imi desface contractul de munca ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca florin96 florin96 Perioada absentata de la serviciu a fost 01-06 ianuarie (01, 02, 03, 04 sarbatori). Pentru cele doua zile de lucru succesive nemotivate se poate desface legal ... (vezi toată discuția)
Asigurare angajator doar_andreea doar_andreea Buna ziua Firma la care lucrez , a semnat un contract de prestari servicii cu o firma din Franta.Problema mea este urmatoarea : Salariatii nostrii,pleaca ... (vezi toată discuția)