avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatie teava scurgere si plata consum apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatie teava scurgere si plata consum apa

Buna ziua,
Va rog am nevoie de sfaturi in 2 probleme:
Locuiesc intr-un apartament la curte comuna, 4 proprietari, nu este infiintata asociatie de proprietari, casa cu 2 etaje.
Problema 1.
Proprietarul de deasupra a avut teava de scurgere sparta (picura apa prin tavanul baii mele). A inlocuit teava si eu am ramas cu gaura in tavan, plus bucati de faianta cazute(nu mai spun de mizeria facuta de care nu s-a sinchisit).
El sustine ca teava respectiva este si pentru scurgere de apa pluviala( inca n-am verificat, pentru ca accesul pe acoperis se face doar prin podul lui, care este incuiat) si de aceea trebuie sa impartim cheltuielile.
Intrebarile despre reparatia zidariei din baia mea sunt ignorate total.
Mentionez ca proprietarul nu locuieste in tara, are apartamenul inchiriat si de reparatie s-au ocupat chiriasii, si toate discutiile se poarta prin email.
Cum pot rezolva sa-mi repare stricaciunile?
Problema2
Apartamentul meu nu a avut instalat apometru pana in decembrie2015 si pana la instalarea acestuia, plateam eu diferenta de consum neinregistrata in celelalate 3 apartamente. Mentionez ca ultimile 2 facturi au venit cu un consum enorm si acest lucru m-a determinat sa instalez apometru.
Dupa adunarea consumurilor de apa inregistrate in apartamente, a rezultat un plus de apa neinregistrat de 35mc, pe care l-am impartit pe apartamente, urmand sa suportam toti acest surplus.
S-a verificat ca nu sunt tevi sparte, contorul general a fost trimis la verificare metrologica, asteptam rezultatul.
Dar, acelasi propietar refuza sa plateasca partea lui.
Cum putem actiona pentru a-l obliga sa plateasca?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana_1959 , utilizator 16:00, 1 Martie 2016
1-Este situatie delicata atat timp cat proprietarul nu este in tara sa clarificati concret problemele
Daca nu exista interes reciproc pentru solutionare amiabila,puteti analiza varianta recuperarii prejudiciului in instanta
2-Incercati la nivelul imobilului ,toti proprietarii sa consemnati intr-un regulament de ordine interioara drepturile si obligatiile proprietarilor
Daca nu solutionati amiabil,va ramane varianta actionarii in instanta a rau platnicului
Multumesc mult pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teava scurgere vana... cine plateste? cme2097 cme2097 Buna ziua, vecina de sub mine se plange ca i se imbiba tavanul cu apa, de la scurgerea mea de la vana. Am fost la ea, am constatat problema. Am chemat ... (vezi toată discuția)
Tevi-bun comun sau nu sonya33 sonya33 buna ziua, pe 30.12.08 a venit dimineata la usa mea administratorul blocului cu un instalator motivand k la bucatarie la mine curge apa; eu verificand cu mana ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! stau la un bloc cu 4 etaje construit prin 77, din ... cmioan cmioan Buna ziua! Stau la un bloc cu 4 etaje construit prin 77, din Bucuresti. De o saptamana am o disputa cu vecinul de sub mine, eu stand la etajul 1. Initial ... (vezi toată discuția)