avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Sunt divortata din 2010, iar sentinta civila, deschisa la Tribunalul Onesti, a ramas definitiva si irevocabila in 22-12-2010 si stabilesteo pensie de intretinere a minorului(acum in varsta de 9 ani) de 150 lei pe luna. De un an, respectiv Feb-2015, m-am mutat cu serviciul in Bucuresti, avand viza de flotant in Sectorul 3, iar copilul fiind cu mine si invatand in acelasi sector. Din Ian-2015, fostul sot nu a mai platit pensia alimentara in mod voit, el lucrand la negru. Pe numele lui nu are nimic, nici proprietati si nici macar un cont bancar. Locuieste impreuna cu mama acestuia si tot ce are este pe numele acesteia. Cum as putea obtine banii pe pensia de intretinere a copilului, sau ce demersuri sa fac si unde, tinand cont ca am un serviciu cu foc continuu si nu pot parasi Bucurestiul. Va multumesc!!!
Cf legii, judele nu se poate autosesiza. Denuntul civil sau penal rezida in oblgatia partii interesate, desigur atare denunt implicand si o eventuala favorizare a infractiunii sau coparticipare la infractiune. Infractiunea fiind evaziunea fiscala.
Cat despre teza cu taranii si orasenii, ma abtin pe baza de emetiral.
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2016
ContSters257745, utilizator
Daca tot nu plateste pensia de intretinere a minorului si nici nu e interesat sa-l viziteze, as dori sa stiu daca pot parasi tara impreuna cu copilul, deoarece am posibilitatea obtinerii unui contract de munca in Germania, precum si unde sa pot locui pe perioada contractului si chiar posibilitatea de a-mi prelungi contractul pe o perioada nedeterminata... as putea inscrie copilul la scoala si sa-l bag intr-un program de invatare a limbii... pentru aceasta este nevoie de semnatura tatalui sau exista si alte metode de a nu mai apela la acesta deoarece, oricum nu-l intereseaza... Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Temei legal calcul suma pensie intretinere ca procent din salariul minim pe economie. Cris1971 Cris1971 Sunt in urmatoarea situatie: am hotarare din 2012 care obliga tatal sa plateasca suma de 175 lei pensie intretinere (nu a dovedit venituri asa ca suma a fost ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ContSters299834 ContSters299834 Buna ziua, Va rog sa-ti spuneti daca procentul de 1/4 din salariul minim pe economie (pensie alimentara) este calculat la salariul net sau brut . Cu ... (vezi toată discuția)
Explicati-mi hotarararea judecatoreasca !(va rog) karenina-roman karenina-roman Va rog frumos,explicati-mi si mie urmatoarea hot.jud.: ,,Majoreaza obligatia de intretinere stabilita prin sentinta civila nr.x/zzzz,a judecatoriei X , de la ... (vezi toată discuția)