avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Scutire plata timbru de mediu persoana cu handicap grav
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Scutire plata timbru de mediu persoana cu handicap grav

Buna ziua,

Poate sa-mi spuna cineva daca o persoana cu handicap grav beneficiaza de scutirea platii timbrului de mediu pentru o masina NEMODIFICATA ?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Viomio , utilizator 19:36, 1 Martie 2016
Pentru vehicul care nu detine instalata adaptare tehnica,nu se acorda facilitatea scutirii taxei
Problema este ca nu este folosita sintagma "taxa" in denumire, ci "Timbru" de mediu.
Daca era denumita "Taxa de mediu" se aplica Legea 193/2015. Am fost la ANAF , iar reprezentantul acestei autoritati mi-a explicat ca daca nu se aplica Legea 193/2015 pentru ca "timbrul de mediu" nu este" taxa." iar contul in care se plateste este direct in Bugetul de stat.
Personal cred ca nu se vrea aceasta scutire, adica este facuta intentionat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcrierea unui automobil cu taxa neplatita. Hevesiiosif Hevesiiosif Buna ziua. Sunt persoana cu handicap grav,doresc sa achizitionez un autoturism inmatriculat in tara fara plata taxei,fiind inmatriculat de catre o persoana cu ... (vezi toată discuția)
Taxa auto persoane cu handicap szollosymihail szollosymihail Buna ziua, Ma numesc Szollosy Mihail,si o mare nelamurire. Camera deputatilor a emis legea 193/2015 care modifica legea 448/2006,art. 26, in baza ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap - problema la inmatriculare Teleorman ionut Teleorman ionut \"Persoanele cu handicap sunt scutite de la plata taxei auto si daca masinile detinute nu sunt adaptate handicapului proprietarului\" Cei de la Anaf nu vor sa ... (vezi toată discuția)