avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Raspundere pentru impanzirea de zvonuri care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Raspundere pentru impanzirea de zvonuri care diminueaza valoarea unui bun

Este vorba despre doua terenuri invecinate in extravilan, unul detinut de A si unul detinut de B. C vrea sa cumpere terenul lui A la un pret mai mic, asa ca raspandeste in presa (fara a efectua un studiu) un raport din care reiese ca terenul din zona indeplineste doar 50% din criteriile care l-ar face potrivit pentru cultivare. In consecinta, A nu isi vinde terenul, insa B i-l vinde pe al sau lui D la un pret mai mic de jumatate din valoarea pe care o avea inainte de publicarea raportului. Ce posibilitati are B in aceasta situatie daca ulterior ia la cunostinta situatia reala?

Alte discuții în legătură

Acordul vecinilor pentru puz Floricaion Floricaion Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o situatie problematica. Detin un teren intravilan de 13500 mp, pe care doreste sa-l cumpere cineva pentru a face o sala ... (vezi toată discuția)
Primarul imi pune bete-n roate la intabulare. cum pot riposta? coriolan clarinopol coriolan clarinopol buna ziua Pentru intabularea unui teren extravilan am nevoie de planul parcelar (parca?!) pe care ar trebui sa mi-l elibereze primaria. Primarul zice ca ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren extravilan daewoo1 daewoo1 buna ziua, va rog ajutati-ma cu ceva sfaturi de specialitate referitor la urmatoarea speta: dupa decesul parintilor mei am mostenit un teren de 8663 mp, ... (vezi toată discuția)