buna ziua, va rog ajutati-ma cu ceva sfaturi de specialitate referitor la urmatoarea speta: dupa decesul parintilor mei am mostenit un teren de 8663 mp, extravilan. doresc sa vand acest teren, dar, in anul 2012 parintii mei au incheiat un contract de arenda pe 10 ani.persoana catre care a fost arendat terenul doreste sa il cumpere dar ofera doar jumatate din pretul cu care se vand terenurile in zona. am alti cumparatori care ofera pretul corect. cum procedez in situatia aceasta? pot vinde sau sun t obligat sa astept sa treaca cei 10 ani de arendare? daca vand altei persoane si pun arendatorul in fata faptului implinit ce pot sa patesc? multumesc anticipat.
Urmati prevederile legii nr 17/2014 privind vanzarea terenurilor agricole. Depuneti o oferta la primarie iar daca arendasul ofera mai putin decat altii puteti vinde cui doriti.
a cules recolta anul acesta dupa care l-am notificat sa nu mai cultive nimic pe terenul respectic intrucat intentionez sa il vand. astazi am primit de la dumnealui o adresa in care imi comunica" avand in vedere dispozitiile art 1820 alin 1 coroborat cu arte 1850 cod civil prin decesul mamei mele si in calitate de mostenitor al ei sunt obligat sa continui respectivul contract de arenda inca 5 ani". este legal si corect? am nevoie urgenta de bani si vreau sa vand. multumesc