avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Actiune in pretentie recuperare creanta veche de 5 ani
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Actiune in pretentie recuperare creanta veche de 5 ani

Acum 5 ani,am imprumutat bani unei persoane fizice si refuza sa-i inapoieze.Ca dovezi,am niste chitante Western Union,prin care pot demonstra ca i-am trimis bani.Vreau sa stiu daca mai pot sa fac actiune in pretentie dupa atatia ani,daca am vreo sansa sa recuperez banii pe cale juridica si dupa cati ani se prescrie?
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 16:07, 2 Martie 2016
Se prescrie dupa 3 ani. Prescriptia se intrerupe si curge o noua prescriptie daca a facut vreun act de recunoastere, de ex: o plata. Deci termenul poate fi mai mare de 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am împrumutat în 2017 o sumă de bani la o prietena extrem ... Robert260 Robert260 Am împrumutat acum 5 ani o sumă de bani la o prietena extrem de apropiata, după mi-a mai cerut ajutor financiar si inca mai aveam incredere si i-am mai ... (vezi toată discuția)
Dovezi trimitere bani prin western union georgyane georgyane Am avut o relatie de concubinaj timp de 4 ani incheiata anul acesta.la inceputul acestui an am plecat la sora lui in grecia la munca.am reusit sa strang bani ... (vezi toată discuția)
Executare silita / poprire conturi Sergiu_Iulian Sergiu_Iulian Buna ziua , In urma acumularii unei restante (sub 4000 lei) la un credit , prin intermediul unui executor judecatoresc, banca a initiat executarea silita ... (vezi toată discuția)