avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silita / Poprire conturi
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silita / Poprire conturi

Buna ziua ,
In urma acumularii unei restante (sub 4000 lei) la un credit , prin intermediul unui executor judecatoresc, banca a initiat executarea silita .
Neavand proprietati pe numele meu si nici salariu , singurul lucru de executat a fost un cont deschis la alta banca , pe care il alimentez la nevoie doar pentru plati online . Au pus poprire pe acel cont si am primit o notificare ca banca X a fost instiintata sa retina toate sumele intrate in acel cont.

Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Daca voi deschide un cont la alta banca pentru acelasi scop, diverse plati online , poprirea va avea efect si pe acel cont inca de la inceput sau dupa ce executorul va cauta alte surse de venit si va descoperi acest cont va dispune masura de poprire si pe acesta ?

2. Masura de poprire poate fi realizata si daca primesc bani prin diverse servicii de transfer(Western, Transfer Rapid, Posta Romana) fara a se deschide un cont pe numele meu ci doar un transfer de bani .

3. In situatia in care in perioada urmatoare 10-20 ani , nu vor putea recupera nici un ban , ce se va intampla cu aceasta executare , exista termen de prescriere sau ceva asemanator ?

Ps:Am achitat aproape tot creditul fara nici o zi restanta pana in ultima luna cand am cerut o rezolvare pe cale amiabila inca banca nu a vrut sa discute.
Acum nici eu nu vreau sa discut cu executorul , nici macar sa-i platesc esalonat.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 16:00, 7 Aprilie 2016
1.Poprirea va avea efect la orice banca,inca de la inceput,executorul a trimis adresa de infiintare poprire la toate bancile din Roamana.
2.Prin Western Union,Transfer Rapid, Posta Romana,presupun ca, nu,verificati cu o suma mica.
3.In principiu se prescrie in 3 ani dar, nu contati pe asta,executorul va face acte de intrerupere a prescriptiei.
1,Este complet eronat ceea ce afirmă dnul avocat. Poprirea are efect doar la banca/băncile unde exista cont deschis la momentul în care terțul poprit respectiv a primit adresa de poprire. Dacă deschideți un cont la o altă bancă, nu va fi afectat de poprire până când executorul nu va trimite o nouă adresă.
2, Nu există nicio posibilitate practică de a înființa poprire pentru încasări prin sisteme de transfer bani cum ar fi Money Gram, Posta, etc.
3, Pentru a se prescrie, trebuie mai întâi să se perime executarea silită, pentru că orice act de executare face să curgă un nou termen de prescripție.
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2016
IMicro Bucuresti, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cont bancar persoana fizica Gabi_16 Gabi_16 Buna ziua, In urma unei executari judecatoresti (pentru care am facut contestatie) m-i s-a pus poprire pe contul bancar. Avand in vedere ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Se poate pune poprire pe sumele primite prin western union? melinduta melinduta Buna ziua, Am primit o executare silita pentru ''conturile dumneavoastra bancare si a celorlalte venituri periodice realizate''. Imi puteti spune va rog ... (vezi toată discuția)
Poprire executor judecatoresc gabriel59 gabriel59 buna ziua ,as vrea sa aflu daca se poate raspuns la o anumita pr.In urma cu 2 ani am contractat un credit de la ferratum in valoare de 250 lei pe care nu l-am ... (vezi toată discuția)