avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 323 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire cont bancar persoana fizica
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire cont bancar persoana fizica

Buna ziua,
In urma unei executari judecatoresti (pentru care am facut contestatie) m-i s-a pus poprire pe contul bancar. Avand in vedere ca trebuie sa primesc niste bani de la o alta persoana in acest cont am inteles ca acei bani vor fi blocati pana la solutionarea cauzei. Intrebarea mea este: as putea deschide un alt cont la o alta banca chiar si pentru o zi ( avand in vedere ca stiu data cand imi vor fi trimisi banii) sau executorul a trimis instiintarea catre toate bancile si deci nu ma pot folosi de acest "truc"?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 21:53, 14 Septembrie 2016
Cel mai probabil este trimisa adresa de infiintare a popririi catre toate bancile. Incercati o alta modaliate de plata (gen western union, money gram).

Daca in cadrul contestatiei nu ati solicitat sau nu s-a dispus suspendarea executarii, atunci instituirea popririi este legala.
Nu riscați să mai primiți bani prin cont bancar, executorul a notificat toate băncile și e cu ochii pe dvs.
O altă variantă de primire a banilor, care reprezintă o soluție sigură 100%, este prin Poșta Română(mandat poștal).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru pe cont ionuti876 ionuti876 Buna ziua am pierdut un proces penal in urma caruia contul bancar a fost blocat. Pot primi prin transfer western union sau se blocheaza automat? Va ... (vezi toată discuția)
Posibilitate executare sume primite prin mandat postal danielnec danielnec buna ziua. daca am un cont bancar si este blocat pentru sechestru din cauza unei executari silite, pot primi bani prin mandat postal fara sa-mi fie pusi sub ... (vezi toată discuția)
Executare silita / poprire conturi Sergiu_Iulian Sergiu_Iulian Buna ziua , In urma acumularii unei restante (sub 4000 lei) la un credit , prin intermediul unui executor judecatoresc, banca a initiat executarea silita ... (vezi toată discuția)