Buna seara,
întrebarea mea este următoarea:
este normal ca la un concurs pentru postul de operator text imagine, după ce au fost admiși 6 candidați, unul dintre ei lucrează la un punct de lucru iar ceilalți cinci în alt punct de lucru.
Toți prestează aceeași muncă; cei 5 lucrează 7 ore pe zi (conform C.I.M.) , iar al şaselea din celălalt punct de lucru 8 ore (conform C.I.M.).
La data încheieri CIM al șaselea nu a fost informat ca timpul de lucru este de 7 ore, ceilalti 5 da . Menționez ca se lucrează exclusiv la calculator 8 ore.
Nu este oare discriminare ? dacă da care este legea care este încălcată aici ?
Mulţumesc!
Cea de-a sasea persoana cand a semnat c.i.m.nu a observat aceasta discrepanta la care va referiti?
Art. 17 C.mun.
(1) Anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract sau sa le modifice. (2) Obligatia de informare a persoanei selectate in vederea angajarii sau a salariatului se considera indeplinita de catre angajator la momentul semnarii contractului individual de munca sau a actului aditional, dupa caz.
(3) Persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin urmatoarele elemente:
a) identitatea partilor;
b) locul de munca sau, in lipsa unui loc de munca fix, posibilitatea ca salariatul sa munceasca in diverse locuri;
c) sediul sau, dupa caz, domiciliul angajatorului;
d) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative, precum si fisa postului, cu specificarea atributiilor postului;
e) criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului;
f) riscurile specifice postului;
g) data de la care contractul urmeaza sa isi produca efectele;
h) in cazul unui contract de munca pe durata determinata sau al unui contract de munca temporara, durata acestora;
i) durata concediului de odihna la care salariatul are dreptul;
j) conditiile de acordare a preavizului de catre partile contractante si durata acestuia;
k) salariul de baza, alte elemente constitutive ale veniturilor salariale, precum si periodicitatea platii salariului la care salariatul are dreptul; l) durata normala a muncii, exprimata in ore/zi si ore/saptamana;
m) indicarea contractului colectiv de munca ce reglementeaza conditiile de munca ale salariatului;
n) durata perioadei de proba.
(4) Elementele din informarea prevazuta la alin. (3) trebuie sa se regaseasca si in continutul contractului individual de munca.
....
Program de lucru
zxz19
buna ziua
este corect daca completez astfel CIM in ceea ce priveste durata muncii? (la repartizarea programului sa trec 8 ore zi sau doar ore zi?)
H. ... (vezi toată discuția)