avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit casa
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit casa

Este adevarat ca impozitul pe cladiri, cu o vechime mai mare de 30 de ani, va fi mai mic anul acesta? Aceasta reducere se va aplica si apartamentelor aflate in blocuri?Cum se poate verifica daca s-a aplicat aceasta reducere?
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 22:05, 3 Martie 2016
1.Da.
[ link extern ]
legea 227/2015, art.457,alin.8

(8) Valoarea impozabilă a clădirii, determinată în urma aplicării prevederilor alin. (1) - (7), se reduce în funcţie de anul terminării acesteia, după cum urmează:

a) cu 50%, pentru clădirea care are o vechime de peste 100 de ani la data de 1 ianuarie a anului fiscal de referinţă;

b) cu 30%, pentru clădirea care are o vechime cuprinsă între 50 de ani şi 100 de ani inclusiv, la data de 1 ianuarie a anului fiscal de referinţă;

c) cu 10%, pentru clădirea care are o vechime cuprinsă între 30 de ani şi 50 de ani inclusiv, la data de 1 ianuarie a anului fiscal de referinţă.
2.Interesați-vă la funcționarii care administrează rolul fiscal , solicitați modalitatea de calcul a impozitului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit cladire veche paiudaniela paiudaniela Am auzit ca pentru cladirile mai vechi de 50 de ani impozitul pe cladiri se reduce.Ma intereseaza daca e adevarat si ce ar trebui sa fac eu ca sa beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladirile vechi potecanicolae potecanicolae Ce reducere au cladirile mai vechi de 30 de ani de la impozit? (vezi toată discuția)
Constructiile dinainte de 1950 au alt regim de impozitare? geraldina galdean geraldina galdean Buna ziua, Azi am aflat ca o constructie din anul 1933 (ca a noastra) s-ar include la alt regim de impozitare. Noi am platit ani de zile la valoarea ... (vezi toată discuția)