avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit cladire veche
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit cladire veche

Am auzit ca pentru cladirile mai vechi de 50 de ani impozitul pe cladiri se reduce.Ma intereseaza daca e adevarat si ce ar trebui sa fac eu ca sa beneficiez de aceasta reducere...si unde, in ce lege pot sa vad cat e reducerea
Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:13, 12 Martie 2019
Reducerile le aplica direct primaria pentru ca ei au acolo inregistrate actele depuse in care sunt date despre anul de constructie a cladirii.
Din codul fiscal: valoarea impozabilă a clădirii, determinată în urma aplicării acestor prevederi, se reduce în funcție de anul terminării acesteia, după cum urmează:
- cu 50%, pentru clădirea care are o vechime de peste 100 de ani la data de 1 ianuarie a anului fiscal de referință;
- cu 30%, pentru clădirea care are o vechime cuprinsă între 50 de ani și 100 de ani inclusiv, la data de 1 ianuarie a anului fiscal de referință;
- cu 10%, pentru clădirea care are o vechime cuprinsă între 30 de ani și 50 de ani inclusiv, la data de 1 ianuarie a anului fiscal de referință.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit casa ArachelianA ArachelianA Este adevarat ca impozitul pe cladiri, cu o vechime mai mare de 30 de ani, va fi mai mic anul acesta? Aceasta reducere se va aplica si apartamentelor aflate ... (vezi toată discuția)
Constructiile dinainte de 1950 au alt regim de impozitare? geraldina galdean geraldina galdean Buna ziua, Azi am aflat ca o constructie din anul 1933 (ca a noastra) s-ar include la alt regim de impozitare. Noi am platit ani de zile la valoarea ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladirile vechi potecanicolae potecanicolae Ce reducere au cladirile mai vechi de 30 de ani de la impozit? (vezi toată discuția)