avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită debit de 14.000 ron catre Coface
Discuție deschisă în Executare silită

debit de 14.000 ron catre Coface

Buna ziua,

Am pierdut un proces si sunt dator catre Coface Romania, mandatar al Cez Electrica, suma de 14.000 lei.
Am discutat azi la telefon cu o femeie foarte intepata si i-am solicitat o reducere a debitului. Nici nu a vrut sa auda.
Apoi i-am explicat ca nu am venituri de nici un fel si ca nu pot plati toata suma, ci doresc o esalonare a platii in rate suportabile. Singurul si ultimul raspuns a fost 1200 de lei lunar, in 12 luni. Pentru veniturile mele care sunt zero, este o suma imposibila. nu a vrut sa inteleaga, nu a vrut sa stam de vorba.

Eu nu vreau sa se ajunga la executare silita, pentru ca am bunuri imobiliare pe care pot fi executat si oricum va trebui sa platesc. Am discutat azi cu un executor judecatoresc si mi s-a spus ca nu este posibila o esalonare decat in conditiile impuse de creditor, in caz contrar au tot dreptul sa ma execute silit daca nu sunt de acord cu conditiile lor.

Ce pot sa fac pentru a obtine o rata mai mica, pe o perioada mai mare ? Exista vreo lege care sa ma ajute ?

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Credit brd vandut la firma de recuperari creante ContSters149882 ContSters149882 Buna ziua! As vrea sa va rog sa-mi dati un sfat in legatura cu o procedura de recuperare a unui credit. Am facut acum un an un credit de 5000 lei la BRD. ... (vezi toată discuția)
Executare silita vishu vishu Buna ziua, Pentru un credit de nevoie personale contractat in 2021 de aproximativ 103000 lei, din care au mai ramas aproximativ in jur de 85000 de lei (ratele ... (vezi toată discuția)
Executare silita dodorel62 dodorel62 Am de platit catre fosta sotie o suma de 1200 ron si aceasta mi-a facut plangere la executor si am inceput sa platesc 150ron la executor,dar acesta nu e ... (vezi toată discuția)