avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis spaniol suspendat in romania
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis spaniol suspendat in romania

in urma cu 3 luni de zile mi sa suspendat permisul spaniol pe teritoriul romaniei ,in constanta sub influenta alcoolului.cand m-am prezentat la politia rutiera a judetului mi sa spus ca permisul meu este in spania si ca trebuia sa fac o cerere de retinere a permisului in tara .mie nu mi sa spus nimic despre cerere nu aveam nici o idee.acum am auzit ca trebuie sa ma duc in spania dupa permis.ok intrebarea este, mi se va da o dovada de de a putea conduce dupa perioada de suspendare in caz ca dureaza mai mult de trei luni in a recupera permisul .




O sa va ridicati permisul din Spania.
Intrebati in Spania.
Se aplica legea romana pe incalcarea acesteia potrivit legii aplicabile locului comiterii faptei.

Redobandirea permisului spaniol se va face din Spania.
Permisul nefiind emis de autoritatile romane se trimite la organul emitent.

Am avut multe cazuri de acest fel si este sigur asa.
Avea dreptul conform legii sa solicite ca până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, documentul să fie păstrat la serviciul poliţiei rutiere pe raza căruia a fost săvârşită fapta, pentru a-i fi restituit, daca nu a solicitat, permisul s-a trimis in Spania.
Romanii nu cred ca ii dadeau permisul prea curand...

Alte discuții în legătură

Carnet spaniol suspendat in romania genupatogenu genupatogenu am lucrat in Spania si a trebuit sa-mi preschimb permisul romanesc in permis spaniol, dupa vreo trei ani am revenit in Romania si am circulat cu permisul ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat in spania mariannedelcu mariannedelcu sal,detin permis de conducere spaniol,mi-a fost suspendat dreptu de a conduce pe 6 luni!!!!!!!!!sunt sofer de tir,am lucrat pana in 2012,februarie,la firma ... (vezi toată discuția)
Reținere permis obținut în spania Valivalentincasian Valivalentincasian Ma scuzati de deranj Va doresc sarbatori fericite am o intrebare Mi sa retinut permisul timp 30zile si provine din spania Dupa spuse am inteles ca ... (vezi toată discuția)