avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Reținere permis obținut în Spania
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Reținere permis obținut în Spania

Ma scuzati de deranj
Va doresc sarbatori fericite am o intrebare
Mi sa retinut permisul timp 30zile si provine din spania
Dupa spuse am inteles ca permisul dupa 15 zile se elibereaza se livreaza catre ambasada spaniola
Si am mai aflat ca se poate face o declaratie ceva gen care sa declar sa mi sa retina permisul in romania cele 30zile este adevarat
Se poate deoarece nu mai locuiesc in spania as dori sa ramana in romania permisul cele 30zile ce demers trebuie facut
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Decembrie 2021
Valivalentincasian, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 07:24, 26 Decembrie 2021
Articolul 212 din HG1391/2006 (regulament de aplicare a codului rutier)
(1) Permisul de conducere eliberat de o autoritate străină, reținut ca urmare a săvârșirii de către titular a unei contravenții pentru care legea prevede sancțiunea contravențională complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce și pentru care s-a eliberat dovadă înlocuitoare cu sau fără drept de circulație, după caz, împreună cu o copie a procesului-verbal de constatare a contravenției, se trimite de către serviciul poliției rutiere pe raza căruia a fost săvârșită fapta autorității străine emitente în termen de 5 zile, începând cu ziua imediat următoare expirării termenului prevăzut de lege pentru introducerea plângerii împotriva procesului-verbal de constatare a contravenției.
(2) În situația respingerii plângerii împotriva procesului-verbal de constatare a contravenției, documentele prevăzute la alin. (1) se transmit autorității străine emitente în termen de 5 zile de la predarea permisului de conducere potrivit art. 118 alin. (5) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
(3) Până la împlinirea termenului prevăzut de lege pentru introducerea plângerii împotriva procesului-verbal de constatare a contravenției, titularul permisului de conducere prevăzut la alin. (1) poate solicita ca, până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, documentul să fie păstrat la serviciul poliției rutiere pe raza căruia a fost săvârșită fapta, pentru a-i fi restituit. Despre această posibilitate titularul permisului de conducere va fi informat odată cu comunicarea suspendării exercitării dreptului de a conduce.
[ link extern ]

Declaratia trebuie s-o depuneti la sediul politiei judetene din judetul unde vi s-a retinut permisul. Altfel permisul dvs. va fi trimis la un moment dat in Spania. Mai multe lamuriri veti obtine la IPJ respectiv.
Ultima modificare: Duminică, 26 Decembrie 2021
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, intrebarea este urmatoarea: daca unui cetatean italian ... carmenoros70 carmenoros70 Buna ziua, intrebarea este urmatoarea: daca unui cetatean italian i-a fost retinut permisul de conducere in Romania pentru 90 de zile, daca solicita ... (vezi toată discuția)
Buna seara, mi-a fost retinut permisul in luna septembrie pe ... Loredana111 Loredana111 Buna seara, mi-a fost retinut permisul in luna septembrie pe o perioada de 90 de zile, eu avand permis englezesc, la terminarea termenului am aflat ca nu mai ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere strain adyadyady adyadyady in urma cu un timp am fost depistat de politie baut la volan..si am luat cu suspendare.. EU AM PERMISU OBTINUT IN SPANIA.. SI NU STIU CE SE INTAMPLA CU ... (vezi toată discuția)