avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cetatenie romana
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cetatenie romana

Buna seara! Sunt casatorita cu un cetatean roman de 6 ani si de aproape 4 ani ne-am mutat definitiv in Romania.In prezent pregatesc actele pentru a le depune la Oficiul Roman de Imigrari pentru prelungirea cartii de rezindenta,intrucit a expirat.Voiam sa stiu exact daca pot merge sa depun actele pentru cetatenia romana,unde trebuie sa merg,cit costa si mai ales ce acte trebuie sa depun,pentru ca nu am gasit nicaieri nimic concret si ce am gasit sunt postari foarte vechi.Tin sa precizez un lucru foarte important si anume faptul ca avem doi copii si casa cumparata pe teritoriul Romaniei dupa casatorie.Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 09:09, 3 Martie 2016
Legea cetateniei romane nr.21/1991:

Art.8:

(1) Cetăţenia română se poate acorda, la cerere, persoanei fără cetăţenie sau cetăţeanului străin, dacă îndeplineşte următoarele condiţii:
a) s-a născut şi domiciliază, la data cererii, pe teritoriul României sau, deşi nu s-a născut pe acest teritoriu, domiciliază în condiţiile legii pe teritoriul statului român de cel puţin 8 ani sau, în cazul în care este căsătorit şi convieţuieşte cu un cetăţean român, de cel puţin 5 ani de la data căsătoriei;

Acte necesare:

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenie romana ellengregory ellengregory Buna ziua! Am o intrebare: \\"Daca un cetatean din Republica Moldova care nu are si cetatenie romana, doreste sa se casatoreasca cu un cetatean roman in ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pt dobandirea cetateniei prin casatorie vidrean61 vidrean61 anul asta avem 5 ani de la casatorie,sotia din Ucraina,de origine romana,vorbitoare de limba romana,actualmente rezidenti in italia,dar si rezinenta in Romania ... (vezi toată discuția)