avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Refacturare utilitati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Refacturare utilitati

O firma inregistrata in scopuri de TVA inchiriaza un spatiu unui alte firme si ea platitoare TVA. In fiecare luna se emite o factura reprezentand chiria aferenta spatiului, cf ontractului. Chiriasul consuma apa, gaz, en el. Intrebarea este daca pot factura cheltuielile cu consumurile pe care le face chiriasul,( eu nefiind furnizor de utilitati). Vreau doar sa imi recuperez cheltuielile. Chiriasul poate sa isi deduca TVA-ul aferent acestor cheltuieli.
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 09:36, 10 Martie 2016
Buna ziua,
Da, ii refacturati utilitatile exact cum le primiti. (si atasati copii dupa facturile originale de utilitati)
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2016
Nicoleta Silvia Hulpus, Consilier juridic
Va multumesc pentru raspuns.
Se procedeaza in acelas mod si in cazul in care chiriasul nu este platitor de TVA?
Daca in contractul de inchiriere este prevazuta o clauza din care rezulta obligatia chiriasului de a plati utilitatile,refacturarea se face cu TVA ,indiferent daca acel chirias este sau nu platitor de TVA:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva oroian-rodica oroian-rodica Buna ziua, O firma inregistrata in scopuri de TVA isi inchiriaza un spatiu unui alte firme si ea platitoare TVA. In fiecare luna se emite o factura ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma: inregistrarea facturilor de utilitati daca spatiul este inchiriat ElenaComanescu ElenaComanescu Buna sera, Am si eu rugamintea sa imi spuneti cum se procedeaza cu facturile de utilitati daca noi am inchiriat un spatiu cu contract si facturile de ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila refacturare utilitati catre chiriasi oliviaUC oliviaUC Buna ziua, O firma al carei obiect de activitate este inchirierea de spatii inregistreaza, conform contractului comercial, 2 tipuri de venit: - din ... (vezi toată discuția)