avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Suportarea si repartizarea cheltuielilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Suportarea si repartizarea cheltuielilor

Desi am contorizare individuala la toate serviciile , Asociatia de proprietari ma obliga la plata unei taxe de apartament fara sa imi livreze nici un serviciu.Este corect sa platesc un mare '' nimic '' ?

Reparatiile si curatenia costa...daca nu aveti bani din cauza datornicilor, cred ca ar trebui sa recuperate banii in instanta.
In ziua de azi locatarii nu se mai implica in verificarea legalitatii actelor asociatiilor de proproietari. O indiferenta totala si din partea primariilor.
Asociatia mea este legal constituita, iar de 3 ani de zile platesc fond de reparatii acoperis 500 de lei pana in prezent si urmeaza sa mai aduna bani pana la 1000 de lei de apartament. Ce se poate face in acest caz cand raspunsul primariei a fost ca problema trebuie rezolvata de locatari.
Tin sa mentionez ca administratora mai face o ilegalitate pt ca nu vrea sa incaseze intretinerea fara fondul de acoperis aferent.
Ce se poate face in acest sens? La sedintele adunarii generale nu se prezinta nimeni nici macar cei de la etajul 4. Va multumesc.
Asa cum prevede legislatia, proprietarii sunt obligati sa intretina in buna starea cladirea, iar aceasta se face cu munca, implicare si bani.
Daca terasa s-a degradat, evident ca trebuie reparata.
Daca AP e compusa din proprietari necăjiți și datornici președintele de asociație și cei din componenta asociației ar trebui să aibă salarii simbolice de 1 Ron in acest fel numai deranjează pe nimeni iar toți banii strânși sunt folosiți pentru reparații...dar nu se implica nimeni pro bono !!!...cunosc caz în care fără asociație proprietarii nu sunt in stare și de acord sa plătească 15 Ron pe luna pentru o femeie de servici... ba că unu își face singur curat la ușă ba că nu are bani samd.......concluzie!??
Ultima modificare: Vineri, 12 August 2022
george201011, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de intretinere in lipsa de acasa KLTM KLTM Am lipsit din locuinta cateva luni si am facut o cerere de scoatere de la intretinere. Zero persoane sa puna. Vad cu stupoare ca au pus zero persoane insa ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari/ intretinere maxemilian maxemilian Buna ziua, Va rog, sa-mi spuneti ce cheltuieli ale Asociatiei de Proprietari nu ar trebui sa le platesc daca nu locuieste nimeni in apartament. Mentionez ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa platesc salariile de la asociatia de proprietari, daca am cerere ca nu mai locuiesc la adresa respectiva? Danuta_aga Danuta_aga in luna aprilie am facut cerere sa fiu scoasa de la cheltuielile asociatiti de proprietati( apa, curent, salubritate), motivul a fost faptul ca ne-am mutat in ... (vezi toată discuția)