avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Semnaturi pe documentele emise de casele de pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Semnaturi pe documentele emise de casele de pensii

Buna ziua,
Va rog frumos, daca se poate, sa fiu lamurit asupra a doua probleme :
Din cunostintele mele generale, stiu ca orice act, document, cerere etc…, scris(a) sau intocmit(a) semnatura olograf, trebuie precedata de nume si prenume descifrabila, avand in vedere ca documentul respectiv nu contine numele complet al celui care l-a intocmit sau celui care l-a formulat.
Daca cunostintele mele sunt eronate, asi dori sa-mi explice cineva, in ce cazuri numele complet langa semnatura olograf nu este obligatoriu. Acolo unde este obligatoriu asi dori, daca cunoaste cineva, sa-mi spuna in ce lege sau regulament gasim aceasta precizare !
A doua problema este in legatura cu decizia de pensionare. Prin procedura de solutionare ea trece prin mai multe maini. Cel care introduce datele in sistemul informatic (intocmitorul), cel care verifica daca datele culese sunt corecte (verificatorul), urmeaza viza de control financiar preventiv si ultima semnatura a directorului Directiei Stabilire si Plati si Prestatii. Eu am unsprezece decizii de pensionare in care pe toate se intalnesc cele trei semnaturi, mai putin viza controlului financiar preventiv, care probabil este o stampila insotita de o semnatura. Oare ea nu trebuie sa se gaseasca in mod obligatoriu pe decizie sau este o problema locala? Cu Casa de Pensii de care apartin sunt intr-un conflict si va dati seama ca nu pot lamuri asa ceva.
Va multumesc pentru eventualele lamuriri. O zi buna va doresc !
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 14:04, 6 Martie 2016
La ce v-ar ajuta o viza de control financiar preventiv pe decizia de pensie?
Pentru a demonstra ca o decizia de pensionare (in general) nu prea poate fi emisa gresit, trecand prin atatea maini, numai daca exista o intentie in acest sens. Eu am un numar de 11 decizii toate emise gresit. Asta vreau sa demonstrez. Complotul impotriva mea. Din cele 11 decizii, din cele trei semnaturi, numai una are, pe langa semnatura olograf si numele complet dactilografiat. Cea al directorului adjunct. Numele celorlalti doi functionari (intocmitorul si verificatorul) lipseste de langa semnatura olograf. Ceea ce cred ca nu este corect sau chiar legal. De viza controlului financiar preventiv am aflat si eu intamplator de pe un site ca o decizie de pensionare trece si prin asa ceva. Banuiesc ca nu la cerere sau aleator ci obligatoriu. Voiam sa stiu si eu cum arata un asemenea demers. Restul stiu ce am de facut. O sa propun o ancheta, conform legii, de cercetare a comisiei de disciplina si pe urma a mersului in instanta. Dosarul meu se afla acum la CCC din cadrul CNPP.
Langa aceste semnaturi olograf nu se pune numele intreg ca vor sa ascunda cine sunt acesti functionari. Sigur ca prin aceasta cercetare se pot descoperi dar pana atunci vreau sa demonstrez ca este illegal sa nu pui nume si prenume langa semnatura olograf. Sunt sigur ca exista o lege in acest sens dar nu stiu unde sa caut.
Va multumesc maestre !
1. Nici pe deciziile mele de pensie si nici pe ale altora nu am vazut numele in clar al semnatarilor.

2. Asta nu inseamna ca asa este normal dar nu stiu sa va spun daca este prevazut undeva, intr-un act normativ, ceea ce solicitati dvs.

3. Dar sa stiti ca se poate verifica oricand cine a semnat in locurile respective.

4. Lipsa numelui in clar nu atrage nulitatea actului respectiv.
O sa ma duc la Curtea Constitutionala, dar pacat ca nu sunt jurist, ca sa le vorbesc, sa-i conving ca astfel de intocmiri de documente nu sunt constitutionale. Mai ales ca functionarii de la Casele de Pensii sunt functionari publici majoritatea. Automat numele lor trebuie sa fie in primul rand public. Cred ca exista un act normativ in acest sens. Doar n-o fi de la Dumnezeu. Voiam eu sa le dau cu flit. Sa le mai adug o neregula pe langa celelalte care le-a comis. Poate ca doamna Gabriela Pintea daca era pe faza putea oferi o explicatie mai aproape de adevar, fiind mai de specialitate.
Oricum va multumesc pentru amabilitate maestre.
1. Nici eu nu am studii juridice (sunt economist) si de aceea nu va pot spune exact daca exista un astfel de act normativ.

2. Nici in Constitutie nu am vazut sa scrie asa ceva.

3. Poate dna Gabriela Pintea ne lamureste pe amandoi.

Alte discuții în legătură

Document justificativ pt. chirie platita la o persoana fizica djina djina Buna! In urma unui act de dare in plata incheiat intre societate si proprietarul spatiului in care se desfasoara activitatea, (proprietarul este si ... (vezi toată discuția)
Ordin de deplasare maraloiu maraloiu Buna ziua! Ordinul de deplasare tb completat in dublu exemplar?? Asa zice contabila mea. Sunt microintreprindere \" Intermedieri comertul electronic, ... (vezi toată discuția)
Operatiuni registru de casa danielandrei danielandrei In cazul efectuarii unei dispozitii de incasare, e obligatorie efectuarea si a unei chitante? (vezi toată discuția)