Îmi pare rău, însă răspunsurile mele nu sunt în sensul dorit de dvs. Nu există o prevedere legală care să îl oblige pe cel care întocmeşte un document să semneze pe toate exemplarele lui, deci cu atât mai puţin poate fi obligat acesta să îşi treacă numele în clar.
În prezent lucrez într-o autoritate publică centrală ai cărei angajaţi, potrivit actului normativ de organizare şi funcţionare, sunt funcţionari publici. Documentele se întocmesc, în general, în două exemplare, iar exemplarul care este comunicat petiţionarului poartă o singură semnătură, şi anume cea a conducătorului autorităţii publice. Semnăturile celui care întocmeşte documentul şi semnăturile superiorilor acestuia se află doar pe exemplarul care rămâne în instituţie.
Din câte îmi amintesc, viza de control financiar preventiv se aplică pe exemplarul nr. 3 al deciziei de pensie, nu pe toate exemplarele. De altfel, nu am văzut niciodată documente care să poarte această viză pe toate exemplarele în care au fost întocmite.
În paranteză fie spus, majoritatea angajaţilor caselor de pensii nu sunt funcţionari publici, iar a fi funcţionar public nu înseamnă că numele tău este public. Funcţionarii publici exercită prerogative de putere publică. Găsiţi aceste prerogative la art. 2, alin. (3) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici:
[ link extern ]