avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Factura storno
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Factura storno

Salutare,

Va rog daca se poate sa ma lamuriti cu urmatoarea situatie. Am o factura de storno in luna ianuarie 2016 cu cota de tva 24%, iar pe aceasta factura este stornat un produs din anul 2015. Este corecta aceasta factura cu cota de tva 24% ? Cum o introduc in contabilitatea?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 08:29, 5 Martie 2016
Buna ziua,
Este corecta factura de stornare cu TVA de 24%, daca asa a fost factura initiala. In contabilitate se inregistreaza exact cum ati inregistrat factura in negru, numai ca acuma o inregistrati cu semnul minus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Storno factura partiala marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Cum trebuie sa procedez ca sa stornez o factura de avans marfa doar partial , trec informatiile de pe factura pe care vreau s-o stornez pe ... (vezi toată discuția)
Avansuri pt livrari bunuri sau prestari servicii adrianabresug adrianabresug Va rog sa ma ajutati cu inerpretarea la urmatorul paragraf : ,,In cazul facturilor de avans emise in 2015 pentru livrari de bunuri ori prestari de servicii ... (vezi toată discuția)
Restituire suma client factura storno ionela11 ionela11 Buna ziua Am urmatoarea situatie. Am facturat unui client suma de 10000 lei . Am incasat factura prin banca iar apoi a doua zi i-am restituit suma de 10000 ... (vezi toată discuția)