avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Acordarea sporului de stabilitate în ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Acordarea sporului de stabilitate în învăţământul superior

Bună ziua ,
Aş dori să ştiu dacă la schimbarea locului(Universitate ) de muncă fiind în categoria de personal nedidactic nu primeam sporul de stabilitate, pentru că legislaţia în vigoare inclusiv .C.C.M-ul semnat cu Ministerul Educaţiei nu acorda acest spor pentru personalul nedidactic de cât pentru personalul didactic -auxiliar ;i personalul didactic ,articolul cu pricina spune ca pentru a beneficia de acest spor trebuir sa ai o vechime în învatamnt de 10 ani şi punct , plecân prin demisie cu acordul partilor la o alta (Universitate ) pe funcţie de didactic-auxiliar,am cerut şi eu acest spor conf. cu art. din c.c.m. şi legea 63 dar se pare că interpretarea este ceva de genul NU AI 10 ANI ÎN ACELAŞI LOC DE MUNCĂ ŞI NU AI AVUT NICI ÎNAINTE ACEST SPOR .

În speranţa unui raspuns cât mai clar şi legal
Vă mulţumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:47, 6 Martie 2016
Din dispozitiile Legii nr.63/2011 reiese ca, sporul de stabilitate poate fi acordat cadrelor didactice si auxiliare pentru o vechime efectiva neintrerupta in invatamant de peste 10 ani.

Prin vechime efectivă neîntreruptă în învăţământ de peste 10 ani se înţelege activitatea depusă atât în calitate de personal didactic, personal didactic de conducere, îndrumare şi control, cât şi în calitate de personal didactic auxiliar, cu contract de muncă într-o unitate sau instituţie de învăţământ ori într-un inspectorat şcolar, indiferent când vechimea a fost realizată în mod neîntrerupt.
Buna ziua ,
Cu scuzele de rigoare dar tot nu am inteles , deci :
Daca eu am plecat dintr-o Universitate la o alta Universitate prin transfer cu acordul partilor vechimea la cea din urma fiind de peste 20 de ani , la locul nou de munca (Universitate ) se tine seama de acest spor ?

Cu mult respect,
alexsimi
Care este data incetarii c.i.m. la vechea universitate si data inceperii activitatii la noua universitate?
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Martie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna ziua ,

La vechea Universitate am incetat c.i.m.-ul pe data de 22.02.2016 si pe data de 23.02.2016 am inceput activitatea la noua Universitate .
Multumesc !
In acest caz, beneficiati de acest spor si la noua universitate numai daca se considera ca nu aveti intrerupere din cauza diferentei dintre cele doua date (22.02.2016 si 23.02.2016).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de solidaritate/fidelitate platonflorin platonflorin La 1 sept. 2012 voi avea 14 ani vechime in invatamant. Din acestia 4 ani am stat in C.C (crestere copii), au ramas 10 ani. La 1 sept. 2012 voi beneficia de ... (vezi toată discuția)
Sporul de stabilitate andrey2501 andrey2501 Cum se acorda sporul de stabilitate in invatamant- personalului didactic auxiliar? (vezi toată discuția)
Spor de stabilitate in invatamant viorelada viorelada Buna ziua,sunt educatoare si lucrez in invatamant de 34 de ani timp in care am avut aproximativ 3 luni de concediu fara plata. De 7 ani m-am mutat intai ... (vezi toată discuția)